Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Adresarea Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin cu ocazia serbării Zilei Poliţiei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 18 decembrie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi colaboratori şi veterani de poliţie.

Pe 18 decembrie 2010 se împlinesc 20 de ani de la crearea organelor de poliţie din Republica Moldova.

Cu această ocazie, vă felicit cu sărbătoarae profesională — Ziua Poliţiei. În această zi jubiliară, vă doresc, în primul rînd, linişte şi bunăstare familiilor, rudelor şi apropiaţilor dumneavoastră. Fiecărui din dumneavoastră — săntate şi succese în toate începuturile.

Pe parcursul istoriei sale de douăzeci de ani, în virtutea tuturor greutăţilor care au stat în calea formării poliţiei naţionale, anume această instituţie de stat a devenit unul din pilonii de bază a independenţei şi statalităţii moldoveneşti. Anume pe umerii colaboratorilor de poliţie deseori era pusă principala sarcină de menţinere a integrităţii şi independenţei ţării noastre, de menţinere a ordinii publice, de luptă cu banditismul şi crima organizată. Sacrificiul, dîrzenia, profesionalismul şi patriotismul colaboratorilor de poliţie au permis, în cele din urmă, societăţii moldoveneşti să iasă învingătoare în lupta cu crima organizată, făcînd Moldova în acest sens un stat unical. Datorită anume fiecăruia dintre dumneavoastră, stimaţi colaboratori şi veterani de poliţie, cetăţenii ţării noastre se simt în siguranţă.

Cu regret nu toţi acceptă rezultatele atinse de dumneavoastră, nu toţi sînt cointeresaţi în ordine şi supremaţia legii. În ţară mai sînt încă forţe, inclusiv politice, care au dorit să îşi ia revanşa, care tind să întoarcă societatea în negrii ani 90, să întoarcă Moldova în mîinele criminalilor. Folosindu-se de instabilitatea politică, acaparînd pentru un timp puterea, aceste forţe de îndată au început atacul asupra unuia din fundamentele statului — organele de poliţie. Înjosirile, persecuţiile, insultările, concedierile, anularea facilităţilor — iată ce au vazut la adresa lor pe parcursul a unui an şi jumate colaboratorii de poliţie din partea guvernării. Şi ca rezultat al slăbirii intenţionate şi istovirii organelor de poliţie — bandiţii încep a fi stăpîni pe străzi.

Sînt sigur că această situaţie nu poate fi tolerată, că toţi noi împreună, întreaga societate moldovenească prin eforturi comune putem să oprim tentativele de distrugere şi demoralizare a poliţiei şi înrădăcinare a criminalităţii la guvernare. Sînt convins că statul şi societatea sînt obligaţi să aprecieze rolul poliţiei în asigurarea securităţii cetăţenilor, ordinii publice, supremaţiei legii — principii de bază în existenţa Republicii Moldova. Statul şi societatea mai au încă multe de făcut pentru crearea condiţiilor destoinice de muncă şi viaţă, salarii şi pensii destoinice pentru colaboratorii şi veteranii de poliţie.

Încă o dată vă doresc sănătate, bunăstare, răbdare, respect din partea celor din jur şi înţelegere din partea celor apropiaţi! Iar celor apropiaţi şi dragi — pace şi prosperare!

Vladimir VORONIN,
Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
Vladimir VORONIN: “Pentru noi, alegerea europeană, înseamnă un lucru enorm care urmează a fi realizat în ceea ce ţine de implementarea reformelor pe interior, înseamnă reintegrarea ţării şi consolidarea statalităţii” Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în legătură cu dezvăluirea unor noi fapte de monopolizare a IPNA “Teleradio-Moldova” de către guvernarea liberal-democrată