Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Peste 60 de mii de cetăţeni au participat în Marşul Victoriei, organizat de PCRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 9 mai 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Peste 60 mii de persoane au participat la Marşul Victoriei, organizat pe 9 mai 2011 de către Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, cu ocazia împlinirii a 66 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Marşul a început de la Arca de Triumf şi a continuat pînă la complexul memorial “Eternitate”. La eveniment au participat veterani ai celui de-al doilea război mondial, luptătorii din Afganistan, deputaţii PCRM, locuitori ai Chişinăului şi raioanelor ţării.

În fruntea coloanei a mers cel de-al treilea preşedinte al Republicii Moldova, preşedintele Partidului comuniştilor din RM, dl Vladimir VORONIN.

“Un asemenea număr impunător de cetăţeni care au participat la eveniment, demonstrează o dată în plus, că ziua de 9 mai este cu adevărat o sărbătoare populară” — a menţionat Vladimir VORONIN.

După spusele liderului PCRM, semnificaţia Zilei Victoriei este în creştere an de an, ceea ce este demonstrate şi de faptul că numărul participanţilor la manifestările organizate cu prilejul acestei zile este în continuă creştere, totodată fiind în mare creştere participarea tinerilor, celor care sînt gata să lupte împotriva profanării memoriei strămoşilor.

“Aceasta, este în primul rînd, mărturia faptului că, memoria despre cei care, au luptat cu fascismul este vie în sufletele moldovenilor, şi totodată cetăţenii ţării noastre au declarat că poporul nostru nu este învins, ci este ÎNVINGĂTOR în cel de-al Doilea Război Mondial”, a declarat preşedintele Partidului Comunist.

Participanţii la marş au purtat pancarte cu cuvinte de recunoştinţă veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial şi au scandat “Moldova!, Victorie!, Slavă Eroilor!, Slavă Învingătorilor!, Nu fascismului!”.

Sursa: www.pcrm.md

Adresarea Partidului Comuniştilor din RM către poporul Republicii Moldova Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir VORONIN a avut o întrevedere cu Dl. Jean Louis Laurens, Directorul General al Directoratului General Democraţie şi Afaceri Politice al Consiliului Europei