Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Versiunea în limba rusă a buletinului de ştiri “Mesager” de la televiziunea publică va fi complet exclusă din grila de emisie

|versiune pentru tipar||
PCRM / 12 octombrie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Versiunea în limba rusă a buletinului de ştiri “Mesager” de la televiziunea publică va fi complet exclusă din grila de emisie, deşi anterior se presupunea decalarea acestuia la ora 20.00 în loc de 19.00. O dispoziţie în acest sens este prevăzută în noua concepţie a emisiunilor informative, aprobată de Consiliul de Observatori al “Teleradio-Moldova”.

Conform grilei de emisie aprobate, buletinul Mesager de 30 de minute va difuzat zilnic la ora 19.00 numai în limba de stat.

Jurnalul de ştiri în limba rusă, însă, va fi segmentat în emisiuni de 10–15 minute, care vor fi transmise de patru ori pe zi — la ora 9.00, 17.00, 23.00 şi 2.00.

În opinia conducerii companiei, 40 de minute de ştiri în limba rusă pe zi vor fi suficiente pentru informarea cetăţenilor despre evenimentele curente.

Astăzi, însă, la Chişinău au avut loc “Acţiuni Sociale” în semn de protest împotriva acţiunilor companiei, împotriva restricţionării dreptului constituţional de acces la informaţie.

Sursa: www.pcrm.md

Întrevederea Preşedintelui PCRM cu Ambasadorul Azerbaijanului Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a efectuat o vizită de lucru în oraşul Soroca