Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Majoritatea parlamentară a refuzat să pună în discuţie propunerile făcute de opoziţie pentru Bugetul 2013

|versiune pentru tipar||
PCRM / 2 noiembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Majoritatea parlamentară a refuzat să pună în discuţie toate propunerile făcute de opoziţie pe marginea Bugetului de stat pentru anul viitor, fără a face publice motivele. Declaraţia a fost făcută de la microfotul parlamentar, de deputatul comunist, Oleg Reidman.

Deputatul a menţionat la începutul şedinţei Parlamentului din 2 noiembrie, la care se intenţionează adoptarea în lectură finală a Bugului de stat pentru anul viitor, că acest document trebuie să fie amânat, deoarece nu este bine pregătit.

Totodată, deputatul a atras atenţia asupra faptului că nicio propunere a opoziţiei nu a fost acceptată. “Vreau să atrag atenţia Parlamentului, în prezenţa mass-media, că nici una din propunerile Partidului Comuniştilor, nu au fost acceptate nici măcar pentru discuţii nu a fost inclusă pe ordinea de zi”, a anunţat Oleg Reidman.

Parlamentul discută, vineri, 2 noiembrie, Bugetul de stat pentru anul viitor în cea de-a treia lectură. Primele două lecturi ale Bugetului de stat pentru anul viitor au fost votate pe 18 octombrie, de majoritatea parlamentară în baza indicatorilor macroeconomici eronaţi. Acesta a rămas cu prognozele macroeconomice anterioare, chiar dacă la comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a fost discutată o scrisoare a ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, prin care se atenţionează că pentru anul viitor se aşteaptă o creştere economică de 3,5 la sută şi nu 5 la sută, aşa cum este stabilit în proiectul Bugetului 2013.

Proiectul Bugetului de Stat pentru anul 2013 estimează un Produs Intern Brut de 99,4 mlrd lei, sau cu 5 la sută mai mare decât în anul curent, indicele preţurilor de consum pentru anul viitor se va ridică pînă la 5 la sută. Cursul de schimb al leului este stabilit la nivel de 12,10 pentru începutul anului şi 12,11 per USD pentru finele anului viitor. De asemenea, Bugetul de stat pentru anul 2013 se aprobă la venituri în sumă de 22 736 643,5 mii lei şi la cheltuieli în sumă de 23 611 476,2 mii lei. Deficitul Bugetului se planifică în sumă de 784 832,7 mii lei.

Sursa: www.pcrm.md

Liderul Comsomolului, Nicolae Cuharenco a fost amendat pentru simbolurile victoriei Raportul preşedintelui Uniunii femeilor din Republica Moldova, Galina Balmoş