Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Fracţiunea Partidului Comuniştilor a înregistrat o iniţiativă de demitere a lui Zubco şi Plahotniuc

|versiune pentru tipar||
PCRM / 16 ianuarie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a înregistrat în Parlament cererea, semnată de 34 de deputaţi, cu privire la convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului. În proiectul ordinii de zi a şedinţei plenare în cauză sînt incluse două chestiuni: demisia Procurorului General, Valeriu Zubco şi demisia Prim-vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc.

Ţinînd cont de dinamica evenimentelor din ultimele săptămîni, fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova nu pune la îndoială faptul că doar demisia Procurorului General şi a “stăpînului” său nemijlocit Vlad Plahotniuc, pot crea condiţiile necesare, atît pentru investigarea “tragediei de la Făleşti”, cît şi pentru începerea restabilirii în Moldova a verticalităţii guvernării democratice.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia fracţiunii parlamentare a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Alocuţiune preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin în Parlamentul RM 21 ianuaie 2013