Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

PCRM cere asigurarea condiţiilor pentru alegeri libere şi democratice

|versiune pentru tipar||
PCRM / 11 martie 2013 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Membrii şi susţinători ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova s-au adunat, luni, 11 martie, într-o acţiune de protest organizată la Reşedinţa de Stat a Moldovei, în care cer asigurarea condiţiilor unor alegeri parlamentare libere şi democratice.

Deputatul fracţiunii PCRM, Eduard Muşuc, a declarat în cadrul acţiunii de protest că potrivit sondajelor, peste 80 la sută din populaţie consideră că lucrurile în Moldova merg într-o direcţie greşită. În context, deputatul a accentuat că Guvernul Alianţei pentru Integrare Europeană a fost demis, din aceste considerente singura cale de depăşire a crizei, în care s-a pomenit Moldova din cauza partidelor de guvernare, sunt alegerile parlamentare.

Totodată, Muşuc a accentuat că populaţia Moldovei are nevoie de alegeri libere, corecte şi democratice, ceea ce trebuie să fie asigurat de conducerea structurilor responsabile.

Participaţii la acţiune au scandat “Vrem alegeri”, “Alegeri libere şi corecte” în faţa Reşedinţei de Stat.

Pe data de 5 martie curent, cu votul majorităţii parlamentare a fost demis Guvernul AIE, condus de liberal — democratul, Vladimir Filat. Demisia a avut la bază multiple scheme de corupţie cu implicarea demnitarilor de rang înalt, care au ieşit la suprafaţă. Trei miniştri, un viceministru şi şeful IFPS, subordonat Guvernului, sunt implicaţi în dosare penale instrumentate de instituţiile abilitate. Pe data de 8 martie, Premierul Filat a prezentat demisia Guvernului.

Sursa: www.pcrm.md

PCRM cere Curţii Constituţionale să declare neconstituţională hotărârea de interzicere a “secerii şi ciocanului” Declaraţia fracţiunii PCRM în Parlamentul RM cu privire la demiterea lui Marian Lupu