Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii PCRM în Parlamentul RM cu privire la demiterea lui Marian Lupu

|versiune pentru tipar||
PCRM / 13 martie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Оn şirul interminabil al оncălcărilor Constituţiei şi a ordinii democratice din ţară s-a mai оnscris o situaţie excepţională. Pentru prima dată оn istoria statului moldovenesc independent, şedinţele оn plen ale Parlamentului şi şedinţa biroului permanent al organului legislativ au fost anulate de către serviciul de presă al Parlamentului.

Această umilire obraznică şi deschisă a puterii legislative din Moldova, a tuturor fracţiunilor parlamentare, precum şi a tuturor alegătorilor reprezintă o demonstrare a degradării politice şi umane a conducerii Parlamentului.

Оn situaţia оn care preşedintele Parlamentului a transmis de facto funcţiile de conducere a Parlamentului serviciului de presă, deputaţii trebuie să se determine urgent şi definitiv referitor la responsabilitatea domnului Marian Lupu pentru оncălcarea legislaţiei.

Оn această situaţie, Partidul Comuniştilor a оnaintat un proiect de lege cu privire la demiterea domnului Marian Lupu din funcţia de preşedinte al Parlamentului şi propune tuturor fracţiunilor parlamentare să susţină această iniţiativă, care se impune de mult timp.

Sursa: comunist.md

PCRM cere asigurarea condiţiilor pentru alegeri libere şi democratice Sute de protestatari cer organizarea alegerilor parlamentare anticipate