Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia fracţiunii parlamentare a PCRM cu privire la necesitatea alegerilor anticipate

|versiune pentru tipar||
PCRM / 14 martie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Criza politică şi morală a Alianţei pentru Integrare Europeană, discreditarea masivă a liderilor acesteia, degradarea şi descompunerea întregii verticale a puterii în stat care au dus la demiterea guvernului au creat o situaţie nouă în Republica Moldova.

Pentru majoritatea societăţii este clar că orice tentativă menită să coalizeze din nou aceşti politicieni bancroţi, să creeze o majoritate politică nouă din cei care timp de trei ani şi-au bătut joc de Constituţie, de drepturile cetăţenilor şi libertăţile lor, vor provoca doar nemulţumirea socială cu un final imprevizibil. Astfel de tentative sunt amorale şi provocatoare.

Criza adîncă a guvernării poate fi depăşită printr-un singur mod — organizarea într-un timp scurt a alegerilor parlamentare anticipate.

În context, fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor consideră inoportun să ia parte la vreun fel de consultări îndreptate spre susţinerea următorului şef de guvern şi continuarea artificială a agoniei regimului.

Astfel de consultări, indiferent de participanţi, sunt considerate de către Partidul Comuniştilor ca o demonstrare exclusiv a făţărniciei şi cinismului politic.

Doar alegerile libere şi democratice sînt în stare să determine căror persoane poporul Republicii Moldova îi va acorda vot de încredere pentru o perspectivă apropiată. Alte variante nu mai există.

Sursa: comunist.md

Sute de protestatari cer organizarea alegerilor parlamentare anticipate Pe 16 martie curent, a avut loc a cincea sesiune plenară a Comitetului Central al PCRM