Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia participanţilor la adunarea generală a Congresului Civic din municipiul Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 27 martie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Cetăţeni ai Republicii Moldova!

Ţara noastră, Republica Moldova, la moment este un stat capturat. Puterea este uzurpată de clanurile oligarhice şi grupările mafiote.

Evenimentele din ultimii ani au demonstrat: astăzi, puterea în Moldova aparţine criminalilor care declară că acţionează în numele legii. Organele de stat sînt corupte şi nu mai sînt în stare să acţioneze în interesele statului şi a societăţii. Organele de forţă sînt utilizate pentru luptele dintre clanurile mafiote. Judecătorii-marionete şi procuratura au fost transformate în instrumente de oprimare a libertăţii şi democraţiei.

Situaţia socială şi economică în Moldova se apropie de o catastrofă. Dirijarea economiei este pierdută în totalitate, bunurile publice sînt furate, iar populaţia se scufundă în sărăcie şi mizerie. Liderii grupărilor care au uzurpat puterea în stat sînt interesaţi doar de menţinerea controlului asupra ţării şi de oprimarea oricăror tentative de nesupunere civică.

În această situaţie Congresul Civic apelează către toţi cei pentru care sînt importante destinele Patriei noastre să ne unim forţele pentru restabilirea puterii poporului, apărarea libertăţii şi democraţiei, lichidarea imediată a regimului criminal care-şi bate joc de Moldova.

Noi declarăm: Congresul Civic nu reprezintă un partid sau organizaţie politică. Congresul Civic este o uniune a oamenilor liberi, care doresc să reîntoarcă ţara pe calea dezvoltării normale, să elibereze Moldova de puterea criminalilor şi oligarhilor.

Noi declarăm: Congresul Civic consideră că unica soluţie pentru atingerea acestor scopuri este desfăşurarea imediată a alegerilor parlamentare anticipate libere şi democratice.

Noi declarăm că pentru atingerea acestor scopuri noi intenţionăm să utilizăm toate formele de luptă nonviolentă, inclusiv proteste în masă şi marşuri, întregul spectru de metode acumulate în practica internaţională a rezistenţei civile, paşnice faţă de puterea criminală.

Noi chemăm toţi cetăţenii oneşti ai Republicii Moldova, toate organizaţiile obşteşti, indiferent de viziunile politice, să se alăture Congresului Civic pentru ca împreună să eliberăm ţara noastră de guvernarea oligarhilor şi bandiţilor.

Noi cerem organizarea alegerilor parlamentare libere şi democratice! Noi cerem libertate şi democraţie!

Trăiască Moldova!

Sursa: comunist.md

Pe 16 martie curent, a avut loc a cincea sesiune plenară a Comitetului Central al PCRM Congresul Civic: Actuala guvernare nu are dreptul moral să mai conducă Moldova