Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Fracţiunii PCRM din CM Chişinău, la şedinţa din 27 iunie 2013

|versiune pentru tipar||
PCRM / 27 iunie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din CMC îi felicită pe alegătorii săi şi pe toţi locuitorii Chişinăului cu ocazia unei date destul de impunătoare.

73 de ani în urmă la 28 iunie 1940, plaiul nostru a avut noroc de eliberarea mult rîvnită şi Moldova a revenit la restabilirea si dezvoltarea statalitaţii sale.

Nu vom intra în dezbateri pustii cu tot felul de falsificatori ai istoriei şi treşori politici ce îşi îndreptăţesc arginţii primiţi de peste Prut prin a murdări acest eveniment minunat, încercînd să ştergă în rădăcină însăşi memoria despre acele momente.

În pofida tuturor calomniilor întunecate, amintirea aceasta va rămîne veşnic în minţile şi sufletele oamenilor. Rămân documentele justificative pline de pozitivism şi de amploarea evenimentului, care a marcat o pagină importantă în istoria statului moldovenesc, ce a permis poporului moldovenesc păstrarea identităţii şi perspectiva istorică. Acum, chiar şi cei mai înverşunaţi neprieteni a moldovenilor nu pot nega faptul că perioada sovietică pentru Moldova a fost una de prosperitate economică şi socială fără precedent, un progres în domeniul educaţiei, ştiinţei şi culturii. Anume din acest unghi de evaluare obiectivă, semnificaţia acestor evenimente din 28 iunie 1940, devine una istorică. Deci, în ciuda tuturor criticilor pline de ură şi de fals, poporul nostru îşi va aminti mereu de lumina acestei date.

În baza numeroaselor solicitări ale alegătorilor noştri, PCRM propune să fie restabilită dreptatea istorică şi pe harta oraşului nostru să apară denumirea străzii “28 iunie 1940”. Concret propunem ca strada Vlaicu Pârcălab să revină la vechiul nume de 28 iunie 1940.

Cerem secretarului CMC, domnul Didenko să fie prezentat un proiect de decizie cu acest subiect pentru următoarea şedinţă a CMC.

Sursa: www.pcrm.md

Felicitare adresată lui G.A. Ziuganov, preşedintele Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Federaţia Rusă Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova