Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţie a mitingului de protest din 3 octombrie 2013

|versiune pentru tipar||
PCRM / 3 octombrie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Noi, cetăţenii Republicii Moldova,
Bazîndu-ne pe drepturile democratice fundamentale, fireşti şi constituţionale,
Ne-am adresat către cei care guvernează ţara în numele nostru — membrii Parlamentului — şi am cerut:

Noi constatăm că audierile parlamentare care au loc acum, caracterul discursurilor deputaţilor de la guvernare, deja demonstrează în mod incontestabil că această guvernare nu intenţionează să execute cerinţele enunţate mai sus.

În schimb, guvernarea îndreptăţeşte schema criminală de înstrăinare a Băncii de Economii, pe autorii şi executorii acesteia.

Guvernarea a demonstrat că ea reprezintă interesele criminalilor, acţionează conform indicaţiilor acestora şi calcă în picioare legea şi interesele statului şi ale societăţii moldoveneşti.

În condiţiile create, noi, cetăţenii Republicii Moldova, ne adresăm către întreaga societate a ţării noastre cu chemarea de a se folosi de drepturile sale constituţionale şi cele fixate în dreptul internaţional şi a ieşi la protestul naţional pentru a cere demisia guvernului criminal şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Sursa: comunist.md

Alocuţiunea deputatului Victor Mîndru în cadrul şedinţei Parlamentului din 3 octombrie Declaraţia CC PCRM privind referendumul din Găgăuzia pentru aderarea la Uniunea Vamală