Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Preşedintelui Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Vladimir VORONIN

|versiune pentru tipar||
PCRM / 16 mai 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La sfîrşitul anului trecut, colegii şi tovarăşii de fracţiune s-au adresat la structurile abilitate cu solicitarea argumentată de a fi prelungite măsurile care ar asigura securitatea mea din partea Serviciului Protecţiei de Stat. Toate aceste adresări nu au fost luate în calcul şi nici examinate. Şi asta, pînă în momentul în care, autorităţile, ocolind legislaţia în vigoare au luat decizia de a-i prelingi asigurarea pazei de stat lui Vladimir Filat, demis pentru corupţie, fapt confirmat de Curtea Constituţională şi pentru Marian Lupu, demis din funcţia de Preşedinte al Parlamentului pentru încălcarea Constituţiei, a legislaţiei, discreditarea democraţiei, statului de drept şi pluralismului politic. Pentru a preveni nemulţumirea atît a colegilor mei, dar şi a cetăţenilor ţării, ei fără consimţămîntul subsemnatului, au decis să revină la subiectul asigurării protecţiei mele de către paza de stat.

Declar: refuz la serviciile Pazei de Stat. Sunt sigur că, în comparaţie cu V. Filat şi M. Lupu, care se tem de popor pentru faptul că l-au batjocurit în cei cinci ani de guvernare, securitatea mea este în afara oricărui pericol. Sunt convins că cea mai eficientă securitate a mea şi a tovarăşilor mei este confruntarea deschisă cu actualul regim, confruntare în care suntem împreună cu poporul Moldovei.

Sursa: www.pcrm.md

Mesajul de felicitare al Comitetului Central al PCRM adresat colectivului informaţional-analitic al editurii “Puls” Comsomolul din Moldova şi-a rezumat activitatea desfăşurată şi a stabilit noi obiective pentru următorii trei ani