Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind simbolul “secera şi ciocanul”

|versiune pentru tipar||
PCRM / 4 iunie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Curtea de Apel Chişinău a admis solicitarea PCRM cu privire la interzicerea înregistrării simbolului “secera şi ciocanul” de către Ministerul Justiţiei la solicitarea grupului de iniţiativă a aşa-numitului Partid Comunist reformator din Moldova.

În acţiunea sa, PCRM indică asupra faptului că, simbolul “secera şi ciocanul” este înregistrat la Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală iar deţinătorul de drept este Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. În conformitate cu legislaţia în vigoare, nici o persoană fizică şi nici juridică nu este în drept să utilizeze simbolul “secera şi ciocanul” fără consimţămîntul deţinătorului de drept. Despre aceste prevederi a fost informat Ministerul Justiţiei şi iniţiatorul înregistrării ilegale a “secerii şi ciocanului”.

Reiesind din constatarea Curţii de Apel Chişinău, Ministerul Justiţiei nu este în drept să satisfacă acestă solicitare “fără permisiunea proprietarlui legal — Partidul Comuniştilor din Republica Moldova”.

PCRM consideră, de asemenea, ca ilegală procedura de înregistrare iniţiată de către aşa-numiţii reformatori ai Partidului Comunist din Moldova, deoarece încalcă prevederile art.2, p.3 din Legea cu privire la partidele politice din RM care stipulează că numele complet, numele şi simbolurile, abreviatura partidelor politice trebuie să fie diferite de numele şi simbolurile altor partide înregistrate anterior în Republica Moldova. Nu pot fi utilizate aceleaşi simboluri grafice, indiferent de forma geometrică în care sunt plasate. De asemenea, PCRM indică asupra art.66, p.3 din Codul Civil care prevede că o persoană juridică nu poate fi înregistrată dacă numele său se potriveşte cu o altă entitate juridică, înregistrată anterior.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — William Moser Declaraţia fracţiunii parlamentare a PCRM cu privire la situaţia din UTA Găgăuzia