Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comentariul staff-ului republican al PCRM de pregătire către alegerile parlamentare din 2014

|versiune pentru tipar||
PCRM / 4 septembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Democrat din Moldova a dat startul procesului de falsificare al alegerilor parlamentare.

Partidul Democrat a anunţat că intenţionează să-şi convoace adepţii la 28 septembrie sub pretextul desemnării candidaţilor pentru listele parlamentare, prezentînd acest pas drept o noutate politică.

Partidul care în ultimii cinci ani a stat cu spatele la popor şi a promovat o politică de tip închis, chiar şi în raport cu propriii deputaţi, a decis să creeze iluzia transparenţei şi democratizării, încercînd să ascundă de societate scopul real al acestei tehnologii electorale.

Însă, intenţia democraţilor este simplă: crearea unor liste ai potenţialilor alegători ai PD, plata pentru semnătură a cîte 200–300 de lei şi promisiunea de a plăti dublu în cazul în care aceştea vor vota pentru democraţi în scrutinul parlamentar din 30 noiembrie.

“Noutatea” respectivă se încadrează perfect în spiritul în care activează Partidul Democrat care niciodată nu şi-a ascuns instrumentele electorale de bază — cumpărarea voturilor, utilizarea resurselor administrative şi falsificarea rezultatului alegerilor.

În ultimii cinci ani, democraţii şi-au demonstrat inventivitatea în activitatea politică într-o singură direcţie — corupţia politică. Cumpărarea deputaţilor, a consilierilor locali, dar şi a alegătorilor, sînt principalele instrumente utilizate de această formaţiune. Partidul Democrat a transformat procesul politic într-o licitaţie, care exclude ideile, ideologia, morala şi responsabilitatea faţă de alegător. Mecanismele aplicate sînt: coruperea, oligarhizarea şi contribuţia la degradarea sistemică.

Şi de aceasta dată, scopul democraţilor nu este de a aduna oamenii pentru a le raporta despre politica genocidului social promovată de ei sau despre experimentele economice care au adus economia moldovenească în stare de moarte clinică. Marian Lupu nu intenţionează să raporteze despre politica dublelor standarde, despre oligarhizarea spaţiului politic, despre ignorarea absolută a promisiunilor sale electorale. Liderii democraţilor nu vor vorbi despre faptul că Serviciul de Informaţii şi Securitate, Procuratura Generală, Centrul Naţional Anticorupţie, care sînt controlate direct de PD, colectează informaţii compromiţătoare, interceptează convorbirile telefonice, îi presează pe oamenii de afaceri să investească în intereselu oligarhilor. Ei nu vor spune nici un cuvînt despre faptul că, sistemul judecătoresc acţionează exclusiv în funcţie de indicaţiile primite prin telefon, iar acesta este instalat în oficiul Partidului Democrat.

Democraţii nu-i convoacă pe cetăţeni pentru a le propune un program de dezvoltare a Moldovei. PDM are ca scop să-i corupă nominal şi să falsifice alegerile.

Sursa: www.pcrm.md

Pichet PCRM Declaraţia CC al PCRM cu privire la soluţionarea paşnică a conflictului armat din Sud-Estul Ucrainei