Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia CC al PCRM cu privire la soluţionarea paşnică a conflictului armat din Sud-Estul Ucrainei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 5 septembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Evenimentele din Ucraina, provoacă compasiune profundă pentru victimele acestui conflict impus poparelor slave, într-o ţară cu care republica noastră are cel mai lung hotar, o ţară cu care Republica Moldova are relaţii normale, de bună vecinătate, de prietenie. Cine şi cum nu ar încerca să prezinte cauzele conflictului armat din Sud-Estul Ucrainei, toţi cunoştem că, startul acestuia a fost dat de “Maidan”. “Maidan”-ul organizat şi finanţat de SUA, “Maidan”-ul care s-a lansat imediat după ce au apărut divirgenţe pe marginea semnării de către Ucraina a Acordului de Asociere cu UE.

Un lucru este cert: trebuie încetat acest conflict fratricid, iar ţările să înceapă negocierile pentru a elimina cauzele care au condus la acesta.

Toţi oamenii de bună credinţă din ţara noastră sînt îngrijoraţi de evoluţia evenimentelor din ultimele luni care au loc în regiunile estice din Ucraina. La ora actuală, atenţia este îndreptată spre Minsk unde contunuă să lucreze grupul de contact pentru elaborarea planului de acţiuni pentru soluţionarea paşnică a conflictului armat din Sud-Estul Ucrainei.

Comunitatea internaţională recunoaşte că, situaţia creată în ţara vecină nu are soluţii militare. Menţinerea stabilităţii şi securităţii, atît în Europa de Est, cît şi în întreaga Europă, depind astăzi de rezultatul activităţii grupului de contact de la Minsk.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova se pronunţă categoric pentru soluţionarea paşnică a conflictului din Ucraina şi consideră inacceptabilă retorica militantă utilizată de unele partide din RM. Nimic nu este mai valoros decît viaţa umană şi acest lucru trebuie să fie esenţial pentru cei de care astăzi, depinde adoptarea unor decizii politice adecvate.

Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
Sursa: www.pcrm.md

Comentariul staff-ului republican al PCRM de pregătire către alegerile parlamentare din 2014 Comentariu la declaraţia Preşedintelui SUA, Barack Obama cu privire propunerea NATO de a acorda asistenţă Republicii Moldova