Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia CC PCRM în apărarea pensionarului din Glodeni, Mihail Dogotari

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 octombrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Moldova europeană — lagăr de concentrare pentru pensionari

Mihail Dogotari, pensionarul din oraşul Glodeni, care ar fi lovit-o pe Valentina Buliga, a fost prins în mijlocul străzii şi dus, împotriva voinţei sale, la spitalul de psihiatrie din Chişinău. Deşi bărbatul nu a fost şi nici nu este la evidenţa psihiatrică. Acest lucru s-a întîmplat în Moldova europeană, la cîteva luni de la semnarea Acordului de Asociere cu UE. Coaliţia pro-europeană a pus în aplicare întregul mecanism totalitar de represiune pe un pensionar fără apărare. El a fost băgat într-un spital de boli mintale pe motiv că i-a spus verde în faţă lui Buliga ceea ce crede despre ea întreaga ţară. Această putere a înfundat persoanele în vîrstă în ghettourile sărăciei şi umilinţei. Această putere priveşte cu indiferenţă la

protestele cetăţenilor, îi desconsideră pe aceştia.

Funcţionarii analfabeţi, neprofesionişti care ucid oameni la vînători “regale” se întorc în birourile lor, în vilele lor de milioane. Crimele lor comise în ochii lumii, rămîn nepedepsite. De cinci ani în Moldova nu există nici o putere. Există un grup politic criminal organizat, care se caracterizează prin lăcomie, furie şi neputinţă. Persoanele în vîrstă au fost condamnate la dispariţie, iar cultul înjosirii umane este promovat la nivel de stat. Nu există legi care protejează oamenii, însă, sînt bandiţi şi fărădelege. Nu sînt bani pentru proiecte sociale, dar există un preşedinte — unionist, care prin decizia sa din 1987 l-a trimis la tratament psihiatric obligatoriu pe Gheorghe David.

În acelaşi timp, actuala putere îşi explică crimele împotriva ţării şi a oamenilor printr-o presupusă aplicare a standardelor europene în Republica Moldova.

Se pare că în Moldova europeană cei de la putere, sînt în drept să facă ce le pofteşte inima: să jefuiască bănci, să ucidă oameni la vînătoare, să doboare pietoni în trafic, să fure şi să violeze.

În Moldova europeană, cetăţenii nu au nici un drept: nu pot să facă obiecţii miniştrilor, să-şi exprime nemulţumirile, să trăiască demn. Ce reforme europene ne oferă nouă coaliţia? Lagăre de concentrare pentru oamenii în etate care nu sînt satisfăcuţi de pensiile pe care le primesc? Un gettou pentru şomeri? Un Gulag pentru opoziţie?

Timpul puterii criminale, puterii care îşi batjocoreşte propriul popor se apropie de sfîrşit. Cetăţenii Republicii Moldova au ceva de spus, şi a venit timpul să le oferim şansa de a vorbi. Acest lucru trebuie să se producă la 30 noiembrie, în ziua alegerilor parlamentare. În caz contrar — vom pierde ţara noastră, vom pierde Moldova!

Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
Sursa: www.pcrm.md

Grigore Petrenco a fost exclus din rîndul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Mesajul public al Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin cu prilejul împlinirii a 21 de ani de la crearea partidului