Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Felicitarea preşedintelui Vladimir Voronin cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte

|versiune pentru tipar||
PCRM / 11 aprilie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi concetăţeni, dragi prieteni!

Vă aduc sincere şi calde felicitări cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşte, sărbători care ne aduc încrederea că Sfîntul Dumnezeu ne are pe toţi în grijă şi că pentru fiecare din noi, există un viitor, o speranţă.

Miracolul care se repetă sute de ani în ajunul Învierii este dovada incontestabilă a faptului că Dumnezeu este cu noi.

Vă doresc tuturor să aveţi speranţa vie, să realizaţi gîndurile bune şi luminoase, să dăruiţi din bunătate tuturor celor mai trişti.

Să vă fie copii sănătoşi şi plini de viaţă, părinţii — împăcaţi şi cu sufletul liniştit, iar în casele dumneavoastră să domnească înţelegerea, belşugul şi fericirea.

Hristos a înviat!

Vladimir Voronin a asistat la Minunea Pogorîrii Luminii Sfinte

Astăzi, 11 aprilie, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a asistat, alături de zeci de mii de credincioşi din toată lumea, la Minunea Pogorîrii Luminii Sfinte.

An de an, în sîmbăta dinaintea Paştelui, credincioşii se strîng la Sfîntul Mormînt din Ierusalim, pentru milioane de creştin — locul cel mai sfînt de pe pămînt, pentru a asista la Minunea Pogorîrii Luminii Sfinte. Nu este cunoscută nici o altă minune care să se întîmple în acelaşi loc şi într-o perioadă atît de îndelungată de timp.

Miracolul apare doar în biserica “Învierea Domnului” şi doar la data în care Paştele este sărbătorit de Biserica Ortodoxă.

Vladimir Voronin consideră că pentru Republica Moldova, mai mult decît pentru orice altă ţară,, este foarte importantă dezvoltarea şi educaţia spirituală a poporului.

Astfel, cel de-al treilea preşedinte al Republicii Moldova a contribuit la restabilirea mănăstirilor, bisericilor şi a complexelor culturale. Cele mai cunoscute acţiuni au fost renovarea mănăstirilor Căpriana şi Curchi — locaşe istorice, importante, deosebite.

În afară de aceasta, sub auspiciul preşedintelui Voronin au fost renovate mănăstirile Suruceni, Ciuflea, Hîrjauca, Horeşti, Japca, Frumoasa, Vărzăreşti, Cahul. Între anii 2001–2009 în Moldova au fost construite şi restabilite 20 de mănăstriri şi mai mult de 600 de biserici.

Sursa: www.pcrm.md

Fracţiunea PCRM a depus sesizare la Curtea Constituţională privind controlul constituţionalităţii hotărîrilor de guvern pentru angajarea răspunderii asupra unor proiecte de legi Întrevederea lui Artur Reşetnicov cu oficialii europeni, Pirkka Tapiola şi Carl Hatzell