Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţie a Comitetului Central al PCRM în legătură cu punerea de către Guvern a miliardului furat pe umerii populaţiei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 27 septembrie 2016
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

De acum a cîta oară, concluziile PCRM privind caracterul corupt al actualei guvernări au fost confirmate în fapt în cel mai obraznic şi elocvent mod.

Guvernul, care chiar din momentul formării sale ignoră Parlamentul, fiind stimulat de majoritatea parlamentară formată prin coruperea unor transfugi lacomi de bani şi fricoşi, acum a ieşit definitiv de sub controlul organului suprem legislativ — Parlamentul.

La ultima şedinţă (convocată special), Guvernul, la fiecare pas demonstrîndu-şi iresponsabilitatea faţă de ţara noastră şi faţă de poporul nostru şi ocolind Parlamentul, a adoptat un pachet din şapte legi, asumîndu-şi aşa-numita proprie răspundere.

Aceste şapte legi au un caracter strategic şi foarte important pentru activitatea vitală a ţării. Din anul 2010 distrugînd printr-o hoţie făţişă sistemul bancar din Moldova, care, în ceea ce priveşte stabilitatea, se afla pe al cincilea loc în lume, şi urmînd sfaturile FMI de a lichida unica bancă din ţară cu capital de stat, acum Guvernul, fără nici un fel de dezbateri prealabile, a adoptat legi care ascund intenţiile unui grup îngust de persoane de a întreprinde acţiuni raider în sectorul bancar.

După ce au săvîrţit “furtul secolului”, autorităţile, şi de data asta urmînd indicaţiile FMI, asigură pe cale legislativă posibilitatea de a pune miliardul furat pe umerii populaţiei care, în ultimii şapte ani, sărăceşte din ce în ce mai mult.

În plus, aceste autorităţi, care absolut nu cunosc ce înseamnă responsabilitate şi disciplină bugetară şi care în ultimii ani niciodată nu au executat bugetul de stat, acum, prin implicarea Guvernului, au modificat toate legile privind bugetul adoptate cu mare întîrziere abia cu jumătate de an în urmă.

Fără nici o îndoială, revelaţiile cinice ale Guvernului referitoare la coordonarea respectivului pachet de legi cu FMI şi cu “majoritatea parlamentară” fac dovada faptului cui slujeşte Guvernul şi ale cui interese le apără.

Principalul e că acest Guvern nu slujeşte interesele propriului popor şi ale propriei ţări.

Printr-un asemenea comportament, Guvernul coaliţiei continuă politica de trădare a intereselor Republicii Moldova, politică începută imediat după formarea în 2009 a AIE, care în modul cel mai vădit s-a manifestat în procesul de pregătire şi semnare a mult trîmbiţatului Acord de Asociere cu UE. Şi atunci, şi acum, autorităţile noastre iau decizii în avantajul oricui, însă nu al propriului popor, cedînd în faţa cerinţelor evident coloniale şi a condiţiile celor care conduc Moldova din exterior.

Un asemenea Guvern trebuie să fie demis fără întîrziere. În loc de jocul cu alegerile nelegitime ale preşedintelui ţării, trebuie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Jos guvernarea trădătoare!
Guvernul să fie demisionat!
Boicot alegerilor prezidenţiale!

Sursa: www.pcrm.md

Adresare CC al PCRM către poporul Republicii Moldova în legătură cu alegerile Preşedintelui Republicii Moldova Sesizare din partea Fracţiunii parlamentare a PCRM către Judecătorii Curţii Constituţionale privind destituire pe dl Alexandru Tănase din funcţia de Preşedinte al CC