Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia PCRM în legătură cu acţiunile subversive ale Ministerului Educaţiei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 3 iulie 2017
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Noi, comuniştii şi alegătorii noştri, am fost profund indignaţi, aflînd că Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova în mod oficial i-a permis organizaţiei unioniste “Unirea-ODIP” să desfăşoare aşa-numita “Caravană a Unirii”. Pe parcursul acestei acţiuni, unioniştii intenţionează timp de şase săptămîni să promoveze “idealurile unirii” în 13 raioane ale Republicii Moldova.

Faptul că această acţiune antistatală şi anticonstituţională a obţinut susţinerea Guvernului prin intermediul Ministerului Educaţiei confirmă o dată în plus că organizaţiile unioniste care se pronunţă pentru lichidarea statului moldovenesc acţionează în comun cu regimul guvernant şi structurile lui.

Lipsa unei careva strategii clare de dezvoltare a Republicii Moldova în administrarea ţării de către actuala ei conducere denotă nu doar incompetenţa revoltătoare a acestei conduceri, dar şi, — şi asta e şi mai rău, — promovarea unei politici viclene de distrugere a Republicii Moldova ca stat suveran şi independent.

Elementarul analfabetism economic, genocidul social împotriva societăţii, lichidarea libertăţilor democratice în rezultatul ultimilor opt ani de guvernare a aşa-numitelor coaliţii proeuropene, a condus la o scădere dramatică a încrederii cetăţenilor ţării faţă de institutele statului.

În opinia noastră, toate acestea se fac intenţionat, pentru a-i convinge în mod concret pe locuitorii Moldovei de “lipsa de sens şi lipsa de perspectivă” a dezvoltării şi consolidării statalităţii moldave. Programul “instructiv” pe care, cu binecuvîntarea Ministerului Educaţiei, îl va desfăşura în întreaga ţară organizaţia unionistă “Unirea-ODIP”, conform intenţiei lor, îi va propune populaţiei Republicii Moldova altă cale spre “o viaţă mai bună” — în componenţa “României europene”.

Pe măsura apropierii anului 2018, cînd se vor împlini o sută de ani de la aşa-numita “mare unire”, numărul unor astfel de idei absurde va creşte din ce în ce mai mult, la fel va creşte în ţară şi isteria unionistă.

Pentru anul 2018 sînt planificate alegerile parlamentare, pe care actualul regim, în pofida insistentelor recomandări ale structurilor europene, intenţionează să le desfăşoare după un sistem şiret, acesta fiind periculos pentru ţară prin faptul că, prin aplicarea lui, actuala guvernare şi lingăii ei vor să obţină majoritatea constituţională. De aceea noi nu excludem faptul că principalul scop al acelei insistenţe pe care o demonstrează conducerea banditească la promovarea “reformei electorale” este de a obţine cu orice preţ o majoritate constituţională, pentru a putea astfel lichida independenţa statului moldav.

“Caravana Unirii”, care, cu permisiunea oficială a Ministerului Educaţiei, intenţionează să desfăşoare în ţară acţiuni unioniste antistatale, este una din etapele acestui plan diabolic.

În aceste condiţii, noi, comuniştii, precum şi părtaşii noştri, cerem Guvernului să dezavueze informaţia cu privire la susţinerea oficială a respectivului plan antistatal şi să retragă sprijinul său oferit acestei provocaţii.

Sursa: www.pcrm.md

Comuniştii moldoveni au consemnat eliberarea Moldovei de sub ocupaţia română Despre activitatea fracţiunii PCRM în Parlamentul Republicii Moldova în perioada sesiunii de primăvară 2017