Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Cercetătorii reclamă deficienţe în promovarea proiectelor inovaţionale

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 mai 2010
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a efectuat astăzi o vizita de documentare la incubatorul academic “Inovatorul” de pe lângă Academia de Ştiinţe a Moldovei. Rezidenţii incubatorului şi-au prezentat cercetările şi au solicitat susţinere din partea preşedintelui Marian Lupu.

În particular, ei au cerut anularea TVA pentru inovaţiile implementate şi pentru producere. Potrivit preşedintelui ASM, Gheorghe Duca, statul nu susţine întreg procesul de promovare a inovaţiilor, din care motiv scade eficienţa invenţiilor. De asemenea, cercetătorii au reclamat ineficienţa legii despre resursele regenerabile, care, potrivit lor, nu funcţionează. Din această cauză, spun savanţii, în prezent ei nu pot asigura producerea bioetanolului.

Marian Lupu promis că va înainta o iniţiativă legislativă de modificare a legii nominalizate pentru asigurarea producerii şi comercializării bioetanolului local. Referindu-se la solicitarea de scutire de TVA, preşedintele democrat a declarat că acest lucru trebuie examinat, pentru eliminarea ulterioară a piedicilor existente în promovarea inovaţiilor. Totodată, preşedintele PDM a cerut savanţilor să formuleze cererile cu prezentarea unor argumente economice pentru proiectele pe care le promovează.

Printre inovaţiile prezentate la incubatorul academic Inovatorul se numără producerea materialelor ecologic pure, descoperiri în domeniul construcţiilor, prelucrarea deşeurilor, termoenergeticii şi chiar producerea de artizanat. Rezidenţii acestui incubator sunt din întreaga ţară, iar jumătate dintre ei se ocupă de proiecte legate de eficienţa energetică.

Serviciul de presă al PDM

Să întoarcem florile eroilor! Ştiinţa şi proiectele investiţionale sunt motorul societăţii