Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tineretul democrat iese în stradă pentru a felicita oamenii cu Ziua Europei

|versiune pentru tipar||
PDM / 12 mai 2010
Partidul Democrat din Moldova

Tineretul democrat din întreaga ţară va ieşi sâmbătă, 15 mai, în stradă pentru a felicita oamenii cu Ziua Europei.

La Chişinău acţiunea va începe cu o oră mai devreme decât programul oficial al Zilei Europei, lângă Academia de Ştiinţe a Moldovei. De aici tinerii vor porni spre monumentul lui Ştefan cel Mare, unde se vor alătura acţiunilor organizate de Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău. Înarmaţi cu drapelul Moldovei şi al UE, tinerii democraţi vor împărţi trecătorilor flăguleţe şi insigne cu însemnele UE.

Victor Zubcu, preşedintele Tineretul Democrat, spune că această acţiune are drept scop promovarea spiritului cetaţeanului European. “Cei care îşi vor prinde la piept insigne vor accepta aderarea simbolică la valorile europene şi în acelaşi timp îşi vor asuma obligaţiile pe care le implică acest statut. Este important să conştientizăm că numai clasa politică nu poate să ne apropie de Uniunea Europeană. Acest lucru trebuie să-l facă fiecare din noi”, declară Zubcu.

Aripa tânără a Partidului Democrat va organiza acţiuni similare vor se vor desfăşura în mai multe centre raionale din Moldova.

Amintim că la 9 mai, tinerii democraţi au organizat acţiuni similare în întreaga ţară. Ei au felicitat atunci oamenii cu Ziua Europei şi cu aniversarea a 65-a a victoriei asupra fascismului. Organizatorii spun că au păstrat felicitări cu ocazia victoriei şi că le vor distribui în continuare veteranilor, pentru ca cei care au participat la cel de-al doilea război mondial să ştie că tinerii apreciază sacrificiile pe care le-au făcut.

Sursa: www.pdm.md

Declaraţia PDM în legătură cu ameninţările la adresa candidaţilor PDM la alegerile locale noi PDM edifică o naţiune plină de optimism