Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM pledează pentru menţinerea licenţierii instituţiilor de învăţământ private

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 iulie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova optează pentru menţinerea licenţierii instituţiilor de învăţământ privat, acesta, fiind considerat un instrument eficient de asigurare a calităţii studiilor.

Preşedintele PDM, Marian Lupu a menţionat în şedinţa plenară a Parlamentului din 2 iulie că fracțiunea PDM nu susţine iniţiativa de eliminare a licenţierii pentru un şir de activităţi prestate de instituţiile de învăţămînt din Moldova.

“Acreditarea instituţiilor de învăţământ private se efectuează nu mai devreme de 3 ani de la înfiinţarea acestora, or în această perioadă nimeni nu verifică aceste instituţii. Prin menţinerea licenţierii instituţiilor de învăţământ private statul asigură neântoarcerea în trecut, în anii 90, când existau zeci de universităţi private, care însă nu ofereau condiţii de studii normale şi nici studii de calitate”, a declarat Marian Lupu.

Liderul PDM a precizat că instituţiile de învăţământ primate cu tradiţii, care asigură condiţiile necesare pentru un proces de instruire calitativ, nu au de ce să le fie frică de licenţiere.

În plus, potrivit lui Lupu, taxele de licenţiere ar putea fi omise, dacă acestea reprezintă un impediment.

La solicitarea fracţiunii PDM, Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.451-XV din 30 iulie 2001 privind reglementarea prin licenţiere a activităţii de întreprinzător a fost remis comisiei parlamentare de resort pentru examinare suplimentară.

Sursa: www.pdm.md

Comunicatul serviciului de presă al Partidului Democrat din Moldova cu ocazia comemorării a 506 ani de la trecerea în nefiinţă a Marelui Voievod Ştefan cel Mare Partidul Democrat donează 100 mii lei pentru susţinerea sinistraţilor din Hânceşti