Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Tergiversarea aprobării politicii fiscale şi a legii bugetului pe anul 2011, poate compromite politica bugetară a ţării

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 septembrie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, afirmă că tergiversarea prezentării pachetului de legi care vizează politica fiscală, cât şi proiectului legii bugetului pe anul 2011, poate compromite politica bugetară a ţării. Potrivit lui, “exista obligaţiunea, care rămâine în vigoare, indiferent dacă doreşte cineva sau nu”.

Liderul PDM a precizat că pentru adoptarea legii bugetului pentru 2011, deja trebuia prezentat în Parlament un pachet de legi, care vizează politica fiscală a ţării, aceasta pentru că “nu poţi să faci calculele bugetului pe anul viitor fără să dopţi politica de impozitare”, a precizat Marian Lupu.

“Cunosc că proiectul legii bugetului nu a fost discutat nici la Guvern şi îngrijorarea mea rămâne neschimbată. În contextul evenimentelor politice preconizate pentru toamna anului curent, riscăm să intrăm în 2011 fără o situaţie clară privind politica de impozitare, dar şi fără un buget echilibrat. Această tergiversare a responsabililor mă face să mă gândesc că există ceva ce se ascunde, ce nu se doreşte a fi prezentat societăţii şi ne putem aştepta la anumite surprize neplăcute. Riscăm să ajungem când cineva va încerca să grăbească adoptarea legii bugetului în Parlament, fără o analiză calitativă pentru a promova un proiect de buget care să nu satisfacă nici cerinţle economice nici cerinţele sociale ale ţării”, a adăugat liderul PDM.

Din aceste motive, potrivit preşedintelui PDM, este necesar ca proiectul de lege a bugetului să fie cât mai grabnic prezentat în Parlament pentru a avea suficient timp pentru o analiză serioasă a acestui important document.

Sursa: www.pdm.md

Un cămin studenţesc al Universităţii de Stat din Bălţi a fost renovat cu suportul PDM PDM lansează propunerea de a institui un cadru de dialog cu toate partidele prezentate în Parlament