Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PD a stabilit candidaturile pentru funcţiile de conducere, care-i revin în cadrul Guvernului

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 ianuarie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Biroul Executiv Politic al Partidului Democrat s-a întrunit astăzi într-o şedinţă, în cadrul căreia au fost discutate aspecte ce ţin de elaborarea proiectului programului de guvernare.

Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat după şedinţă că au fost evaluate rezultatele activităţii grupurilor de experţi, precum şi desemnate candidaturile exponenţilor Partidului Democrat pentru funcţiile de conducere în cadrul Guvernului.

Marian Lupu a constatat că discuţiile au fost constructive, utile şi vor fi făcute publice după întrevederea liderilor celor trei partide, care au format alianţa de guvernare.

“Nu există divergenţe principiale privind programul de guvernare. Mai sunt câteva puncte asupra cărora se mai discută, cum ar fi reforma sistemului judecătoresc, procuraturii, sistemului organelor de drept. Poziţia noastră este să nu ne limităm la anumite elemente, care să fie puse în discuţie, fără a avea o abordare de ansamblu privind reforma. Pledăm pentru o abordare profesionistă, una foarte clară”, a precizat preşedintele PDM.

În ceea ce ţine de desemnarea candidaturilor pentru funcţiile din cadrul Guvernului, Marian Lupu a menţionat că va fi respectat principiul continuităţii, neuitând, însă, de cel al profesionalismului.

Sursa: www.pdm.md

Consiliul Naţional Politic al PDM a decis formarea coaliţei de guvernare de centru-dreapta Vitalie Vrabie este noul secretar general al PDM