Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vlad Plahotniuc şi Victor Ponta au conturat perspectivele colaborării Partidului Democrat din Moldova cu Partidul Social Democrat din România

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 martie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova şi vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a avut astăzi o întrevedere cu liderul Partidului Social Democrat din România (PSD), Victor Ponta şi colegii săi de partid — Titus Corlăţean, Viorel Hrebenciuc, Cristian Rizea, Tudor Panţâru şi europarlamentarul Cătălin Ivan. În cadrul întrevederii au fost discutate oportunităţile de impulsionare a colaborării pe linia inter-parlamentară dintre Republica Moldova şi România, incluzând şi cooperarea între PSD şi PDM.

“Vizita noastră la Chişinău este un semnal de sprijin pentru prietenii din PDM, dar şi a celor din alianţa de guvernare din Republica Moldova. Vom oferi partenerilor de la Chişinău un sprijin real în drumul european şi sperăm să avem relaţii cât mai bune cu ei. PSD va oferi Partidului Democrat din Moldova tot sprijinul pe linia internaţionalei socialiste. Invităm reprezentanţii PDM la Congresul ECOSY (Organizaţia Tinerilor Socialişti Europeni) ce va avea loc la Bucureşti. Suntem gata să contribuim la devenirea Partidului Democrat drept forţă de centru-stânga cu un bazin electoral în permanentă creştere. În România, PSD acumulează 35–40% din votul alegătorilor şi suntem gata să oferim asistenţă PDM pentru obţinerea rezultatelor similare. Susţinem ideea participări Dvs în coaliţia democratică pentru guvernarea ţării şi considerăm de o importanţă deosebită şi chestiunea alegerii preşedintelui. Aceasta, fără îndoială ar însemna generarea stabilităţii de care aveţi nevoie şi pe care o doriţi”, a declarat Victor Ponta.

Vlad Plahotniuc a menţionat că “Astfel de întrevederi sunt utile pentru Republica Moldova, dar şi pentru Partidul Democrat. Echipa PDM este ambiţioasă şi profesionistă şi sunt sigur că va genera rezultate pe măsură. În contextul celor expuse, ţin să reiterez faptul că Republica Moldova are nevoie de un preşedinte şi vom face tot posibilul pentru a-l alege, utilizând cadrul legal şi purtând discuţii în cadrul Alianţei. În ceea ce priveşte cooperarea dintre PDM şi PSD, dorim să profităm de experienţa PSD în organizarea structurilor de partid, celor de tineret, organizaţiilor de femei, etc.”

Delegaţia PSD, condusă de liderul acestei formaţiuni, Victor Ponta, a vizitat Republica Moldova la invitaţia conducerii PDM. În cadrul vizitei, delegaţia din România a avut întrevederi şi cu liderii fracţiunilor parlamentare din AIE.

Sursa: www.pdm.md

Sincere felicitări cu ocazia sărbătorii de 8 martie! Moldova între gîndire social-democrată şi crez european