Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Cca 4500 de membri ai partidului Moldova Unită au anunţat aderarea la PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 martie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Un grup de membri ai partidului politic Moldova Unită, care reprezintă 22 de organizaţii raionale, au demarat procesul negocierilor pentru aderarea la Partidul Democrat din Moldova. În acest scop, la solicitarea reprezentanţilor partidului Moldova Unită, astăzi, 15 martie, la sediul PDM a avut loc o întrunire cu conducerea PDM, în cadrul căreia a fost lansată propunerea respectivă.

Reprezentanţii grupului de iniţiativă al partidului Moldova Unită au prezentat o declaraţie, semnată de către liderii celor 22 de organizaţii, prin care îşi exprima disponibilitatea de aderarea la PDM a cca 4500 de membri al formaţiunii politice respective, ceea ce reprezintă peste 50% din numărul membrtilor activi.

Potrivit reprezentanţilor partidului Moldova Unită, la baza acestei decizii au stat mai multe motive, inclusiv lipsa acţiunilor de pregătire a formaţiunii politice către alegerile locale generale din 2011, precum şi inactivitatea organelor de conducere ale partidului, în special neconvocarea, timp de cca patru luni, a Consiliului Republican şi neadoptarea unei concepţii de dezvoltare a partidului.

Conducerea Partidului Democrat din Moldova şi-a exprimat disponibilitatea de a iniţia negocierile cu reprezentanţii partidului Moldova Unită în vederea determinării modalităţii şi condiţiilor de fuzionare.

Sursa: www.pdm.md

Moldova între gîndire social-democrată şi crez european PDM Ciocana a înaintat candidaturile, din partea organizaţiei, pentru funcţiile de primari şi consilieri locali în suburbiile m.Chişinău