Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PD convoacă şedinţa Consiliului AIE

|versiune pentru tipar||
PDM / 18 martie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat a solicitat colegilor din Alianţa pentru Integrare Europeană să se adune, pe 18 martie, la o şedinţă a Consiliului AIE, după care să urmeze o şedinţă în format extins. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către preşedintele PD, Marian Lupu, după şedinţa Legislativului din 17 martie.

Potrivit lui Marian Lupu, democraţii deţin începând cu această săptămână, pe parcursul întregii luni, preşedinţia în cadrul AIE şi din acest motiv această iniţiativă vine de la ei. Lupu a declarat că la şedinţa Consiliului agenda va fi una diversă şi va cuprinde subiecte ce ţin de desemnarea viceminiştrilor, formarea componenţii delegaţiilor permanente ale Parlamentului, Legea bugetului naţional, precum şi alegerea şefului statului.

“Agenda este mai diversă, trebuie să punem în discuţie şi subiecte care vizează viceminiştrii, odată şi odată, şi subiectele care vizează formarea în finală a componenţii delegaţiilor permanente ale Parlamentului, care nu sunt încă aprobate. Vom discuta şi reperele cele mai importante care fac parte din proiectul politicii fiscale, din proiectul legii bugetului”, a spus liderul democrat.

Marian Lupu a evidenţiat că este nevoie ca în decurs de jumătate de lună, AIE să vină cu o poziţie comună, consolidată şi definitivă privind alegerea şefului statului. “Aceste jocuri, — fiecare partid cu poziţia sa şi cu negocierile lui — nu fac bine situaţiei şi trezeşte îngrijorări şi la partenerii noştri strategici”, a conchis liderul democrat.

Sursa: www.pdm.md

Organizaţia teritorială PDM Centru din Chişinău se mobilizează pentru participare la alegerile locale Tineretul Democrat are o nouă conducere în sectorul Centru