Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Perspectiva tinerilor — Perspectiva Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 aprilie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Sîmbătă, 2 aprilie 2011 a avut loc Conferinţa de Constituire a Organizaţiei Teritoriale a Tineretului Democrat, raionul Drochia.

La acest eveniment au participat peste 200 de reprezentanţi ai 28 organizaţii locale din satele raionului şi oraşului Drochia. Au participat Vicepreşedinţii Organizaţiei de Partid Democrat din raionul Drochia, Preşedintele raionului Drochia, Consilieri Raionali, Primari din localităţi, Preşedinţi ai organizaţiilor primare ale PD, membrii biroului PD şi reprezentanţii Tineretului Democrat din or. Chişinău în frunte cu Preşedintele Organizaţiei TD PDM, Victor Zubcu.

În cadrul reuniunii a fost adoptate mai multe decizii importante, printre care constituirea Organizaţiei Teritoriale de Tineret, raionul Drochia şi alegerea organelor de conducere.

Conferinţa a fost deschisă într-un mod deosebit: tinerii dansatori din or. Drochia, sub conducerea Iuliei Cernei au aprins în inimile participanţilor respectul pentru tradiţiile noastre şi dansul popular.

Preşedintele Organizaţiei de Tineret, Victor Zubcu a fost plăcut surprins de atmosfera acestui eveniment organizat de TINEri pentru TINEri şi a îndemnat implicarea tinerilor în localitatea natală urmînd deviza: Patria, Onoare şi Ştiinţă. În această ordine de idei Preşedintele TD a accentuat faptul că: “Republica Moldova are nevoie de o abordare corectă şi un angajament din partea toturor cetăţenlor, partidelor politice, societăţii civile. Nu vom avea un stat de arhitectură europeană, dacă nu vom avea o atitudine corectă în raport cu tinerii.”

Preşedintele Organizaţii Teritoriale, raionul Drochia a foat aleasă Melniciuc Galina, psiholog, Liceul Teoretic “Ştefan cel Mare” or. Drochia. Ea a menţionat în cuvîntarea safaptul că Partidul Democrat, ca şi majoritatea absolută a cetăţenilor doresc să trăiască într-o singură Moldovă, o Moldovă democrată, modernă şi prosperă. O Moldovă puternică şi solidară, unde toţi cetăţenii, indiferent de provenienţa etnică, se simt bine şi confortabil. Anul 2011 este anul în care în mod deosebit tineretul în poziţie publică trebuie să se manifeste. Este important de a avea totuşi ambiţia de a ajunge în fiecare localitate din ţară. R. Moldova resimte necesitatea unei noi gândiri. Tinerii trebuie să aibă susţinerea politică pentru a creşte politic. Tînărul are datoria de a-şi expune cuvîntul, trebuie să fie prezent şi la alegerile locale. S- a menţionat cuvântul cheie: CONSTRUIM, tinerii pot, doresc şi vor construi R. Moldova. Tineretul este de fapt MOTORUL PARTIDULUI. Trebuie ca fiecare să contribuie la liniştea, pacea şi colaborarea în R. Moldova. Atmosfera în conducerea PD este de a promova tineretul. Prezenţa tinerilor este un lucru vital.

La finalul discursului Melnic Galina a dat citire Rezoluţia Conferinţei de constituire a Organizaţei Tineretului Democrat din raionul Drochia (anexa nr.1).

Istrati Carolina, care a fost desemnată în funcţia de secretar al Organizaţiei de Tineret, a accentuat că fiecare dintre TINERI este o forţă, pentru că sunt puternici, dar această forţă rămîne undeva în umbră, în interior şi dacă ar fi posibil să exteriorizăm această forţă cu toţii am avea şansa de a trăi într-o lume mai bună, mai cinstită şi mai sănătoasă. De ce oare tinerilor să nu le pese, viitorul doar le aparţine. Nu rămîne decît să se consolideze tinerii spre un scop comun: schimbarea spre bine. PDM este partidul care-şi împărtăşeşte clar viziunile şi planurile. E nevoie de a crea o ţară puternică, demnă pentru că tinerii chiar merită pe deplin, să se simtă bine la ei acasă.

În cadrul Conferinţei tinerii democraţi s-au manifestat activ prin discursurile şi expunerile despre tineri şi rolul educaţiei, partidului în creşterea unei generaţii de succes. Chilari Nicolae, s Pelinia a menţionat faptul că tinerii nu trebuie să ignore tradiţiile naţionale. Educaţia este pilonul de bază în dezvoltarea armonioasă a tînărului, să nu uite şi de spiritul patriotic ce va încălzi inima fiecăruia. Tinerii trebuie să fie activi şi să participe atît la viaţa socială, administrativă, cît şi politică. Tinerii să participe în procesul de luare a deciziilor şi să ocupe funcţiile de consilieri, primari. Caţeruba Denis, s. Maramanovca a remarcat că tinerii au viitorul în mîinile lor. Totul depinde doar de ei. Nimeni nu va rezolva în locul lor problemele ce apar. PD susţine tinerii ce au încredere în viitor, în viitorul ţării.

Nicoleta Recean, s. Mîndîc, a subliniat că tinereţea este o perioadă în care fiecare tînăr trebuie să-şi aleagă calea corectă în viaţă. Este perioada cea mai frumoasă dar şi cea mai responsabilă. Tinerii sunt destoinici de a avea o viaţă mai bună, de a avea un viitor sigur şi prosper, de un viitor în ţara lor. Moldova are nevoie de reforme în toate sferele: este nevoie de şcoli moderne, biblioteci dotate, autostrăzi europene, locuri de muncă bine plătite. Tinerii trebuie să fie activi, trebuie să nu fie indiferenţi de prezentul şi viitorul lor. Avem nevoie de BUNĂSTARE; RESPECT şi PROGRES.

După finalizarea lucrărilor Conferinţei tinerii au discutat cu Preşedintele TD, Victor Zubcu, stabilînd o întîlnire în timpul apropiat.

Ziua de 2 aprilie a devenit într-adevăr o zi importantă, datorită şi atmosferei care a fost creată cu ajutorul membrilor Organizaţiei PD din raionul Drochia: Postovan Galina, Conea Svetlana, Pelin Ecaterina, Lisu Mihail, Dascăl Iurii, Cerbu Constantin, Melniciuc Galina.

Rezoluţia Conferinţei de constituire a Organizaţiei Tineretului Democrat din raionul Drochia

Noi, TINERETUL DEMOCRAT, în calitatea noastră de cetăţeni şi de membri PDM, ne susţinem cu fermitate dreptul la o viaţă mai buna şi la un viitor mai sigur. Ne afirmăm dreptul la egalitatea şanselor, la instruire si perfecţionare, ca element fundamental al devenirii noastre de mîne.

Noi am ales să decidem singuri pentru viaţa noastră, implicîndu-ne activ în construirea unui viitor sigur pentru noi şi pentru generaţiile ce vor urma.

Suntem membri ai Organizaţiei de Tineret dar, înainte de toate, suntem membri ai Partidului Democrat din Moldova, iar obiectivele noastre nu pot fi decît cele ale acestuia.

De aceea, ne asumăm cu fermitate şi maximă responsabilitate, prin toate acţiunile noastre, valorile social-democratice moderne, europene, în conformitate cu Programul Politic si Statutul PDM.

Acţiunile noastre sunt orientate spre cunoaşterea culturii şi istoriei poporului nostru, în scopul implementării şi apărării unor valori fundamentale precum cinstea, corectitudinea, moralitatea, munca, familia si patriotismul.

Condamnăm, in mod public, necinstea, incorectitudinea, corupţia, atitudinile antisociale de orice fel.

Suntem pentru o protecţie socială bine închegată şi eficientă, atît pentru mamă si copil, cît şi pentru generaţiile vîrstnice sau pentru categoriile defavorizate.

Noi pledăm pentru crearea condiţiilor necesare pentru:

Priorităţile noastre sunt:

Sursa: www.td.md

Forul organizaţiilor teritoriale TD PDM “MOLDOVA în care TINERII conduc” Conferinţa municipală a PDM