Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Lansarea tinerilor candidaţi TD PDM Ungheni

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 aprilie 2011
Partidul Democrat din Moldova

În contextul apropierii Alegerilor Locale Generale din Republica Moldova, ţinînd cont de contextul politic actual din Republica Moldova, Tineretul Democrat îşi fortifică intenţia şi prezenţa decizională la nivel local. Astfel, duminică, 10 aprilie 2011 Ungheni a avut loc lansarea tinerilor candidaţi TD PDM la funcţia de consilieri locali şi primari. La acest eveniment au participat peste 80 de reprezentanţi ale organizaţiilor teritorial locale din satele raionului şi oraşului Ungheni.

Viziunea tinerilor pentru alegerile locale a fost susţinută şi completată şi de organizaţia PDM Ungheni, la şedinţă fiind prezenţi Petru Langa, vicepreşedintele raionului Ungheni, preşedinte PDM raionul Ungheni, Vasile Bulibica, preşedinte de onoare PDM Ungheni, Pancu Iulia, preşedintele de organizaţie de femei PDM Ungheni, membrii biroului executiv PDM Ungheni, consilieri raionali, primari şi consilieri locali. La această întrunire a fost prezenţi Preşedintele Tineretului Democrat PDM, Victor Zubcu, Stefciuc Ana, vicepreşedintele Tineretului Democrat PDM. Şedinţa a debutat cu discursul d-nului Preşedintelui PDM Ungheni, Petru Langa, după care a fost prezentat raportul activităţii TD Ungheni de către preşedintele TD Ungheni, Vlad Negară.

În cuvîntul de salut, Preşedintele TD PDM, Victor Zubcu a menţionat importanţa investiţiei în tineri, rolul participării tineretului în procesele politice din ţară, crearea condiţiilor pentru dezvoltarea potenţialului fiecărui tînăr cît şi promovarea tinerilor la nivel local şi central.

Vicepreşedintele TD PDM, Ana Stefciuc a ţinut să precizeze şi importanţa Tinerelor Democrate rolul pe care ar trebui să-l aibă Organizaţiile Tinerelor Democrate cît şi despre acordarea de şanse egale atît tinerilor şi tinerelor, din cadrul Organizaţiilor PDM. A accentuat că fiecare dintre TINERI este o forţă, pentru că sunt puternici, deoarece viitorul le aparţine.

În cadrul şedinţei a fost adoptată decizia de formare a Ligii Tinerelor Democrate (LTD) Ungheni, la funcţia de preşedinte a LTD a fost aleasă Răilean Olga. În ordinea de zi a fost prezentat şi angajamentul tinerilor în alegerile locale, unde a fost prezentaţi şi tinerii la funcţia de consilieri locali Radu Atamaniuc, de asemenea a fost prezentat şi candidatul la funcţia de primar în comuna Unţeni, Mihai Racoviţă.

Acest eveniment reprezintă continuitatea forului organizaţiilor teritoriale TD PDM, care şi au propus să construiască o Moldovă în care Tinerii conduc.

Sursa: www.td.md

Conferinţa municipală a PDM Conferinţa de reconstiture a Organizaţiei de Tineret a PD sector Rîşcani