Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Conferinţa de reconstiture a Organizaţiei de Tineret a PD sector Rîşcani

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 aprilie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Joi, 7 aprilie 2011, la sediul Partidului Democrat din Chisinau, str. Tighina 32, a avut loc conferinţa de reconstiture a Organizaţiei de Tineret a PD sector Rîşcani.

La şedinţă au participat peste 60 de persoane printre care studenţi, liceeni, absolvenţi ai instituţiilor de învăţămînt din ţară precum şi alţi tineri care nu au depăşit vîrsta de 35 de ani.

Totodată la eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţii din suburbiile sectorului Rîşcani: Stăuceni, Grătieşti, Cricova şi Ciorăscu.

Conform ordinii de zi pentru funcţia de Preşedinte OT PDM Rîşcani a fost ales cu majoritatea de voturi dl Parmaclii Dumitru. Pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai organizaţiei de sector au fost propuşi şi susţinuţi prin vot următoarele persoane: Marian Adrian, Bocancea Ion, Cozma Alexandru, Eugen Neguriţă. La funcţia de secretar executiv a fost votată şi aprobată candidatura doamnei Filipovici Angelica.

În acelaşi timp a fost stabilită prin vot direct componenţa Biroului Permanent şi a Consiliului TD Rîscani.

Obiectivele asumate de noua conducere în cadrul conferinţei sânt: promovarea ideilor social-democraţiei moderne în rîndurile tinerilor care locuiesc şi activează în sectorul Rîşcani, promovarea valorilor, principiilor comunitar-europene şi a democraţiei, colaborarea şi susţinerea sindicatelor studenţeşti ale instituţiilor din municipiul Chişinău, promovarea tinerilor cu iniţiativă, etc.

La conferinţă a mai participat şi Preşedintele Organizaţiei de Tineret, dl Victor Zubcu, dar şi conducerea Partidului Democrat sector Rîşcani.

Vineri, 8 aprilie 2011, în incinta preturii sectorului Ciocana, a avut loc desfăşurarea Conferinţei de Reconstituire a Organizaţiei de Tineret Ciocana. Peste cei 60 de membri prezenţi la această reuniune şi-au ales prin vot democratic, direct şi deschis conducerea organizaţiei de tineret.

Aşadar cu majoritatea de voturi pentru funcţia de Preşedinte a OT PDM Ciocana a fost ales dl Veaceslav Varzaru. La funcţiile de vicepreşedinţi au fost propuşi şi acceptaţi prin vot urmatoarele persoane: Chilovatîi Veaceslav, Stan Margareta şi Soltanici Sandu. Nicoară Mihai a fost ales cu unanimitate de voturi în funcţia de secretar executiv al organizaţiei. Totodată a fost reconstituit Biroul Permanent şi Consiliul TD Ciocana.

Organizaţia TD Ciocana şi-a stabilit următoarele obiective prioritare: promovarea valorilor social-democrate, susţinerea informaţională a tinerilor angajaţi în cîmpul muncii, a tineretului studios şi a tinerilor întreprinzători, promovarea accesului la informaţie, dezvoltarea presei libere şi independente, promovarea tinerilor în funcţii administrative la nivelul municipiului Chişinău, etc.

În cadrul Conferinţei de sector s-au mai discutat şi modalităţile de cooperare si conlucrare cu tinerii din suburbiile Vadul lui Vodă, Bubuieci, Budeşti, Coloniţa, Cruzeşti, Tohatin.

Totodată tinerii democraţi din sectorul Ciocana şi-au arătat disponibilitatea şi dorinţa de a se implica activ în campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 iunie 2011.

La aceasta întîlnire a participat şi Preşedintele PD Ciocana, dl Solcan Mihai, care a încurajat tinerii sa fie activi şi cu iniţiativă şi care i-a asigurat de întregul sprijin din partea PD Ciocana.

Sursa: www.td.md

Lansarea tinerilor candidaţi TD PDM Ungheni Tinerii Democraţi pregatiţi pentru responsabilitate publică