Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii Democraţi pregatiţi pentru responsabilitate publică

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 aprilie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Orice stat trebuie să investească în tineri pentru că ei compun atît prezentul cît şi viitorul. Partidul Democrat din Moldova este un partid pentru tineri, iar în acest sens pregătirea politică este un imperativ pentru cei ce vor reprezenta partidul în spaţiul public pe listele electorale sau în staffurile de campanie.

Tineretul Democrat continuă pregătire politcă cu suportul Fundaţia Alfred Mozer din Olanda în spiritul valorilor social-democrate şi europene. În acest context, pe data 8 — 10 aprilie, Ivancea, Orhei, în cadrul Business Centrului Moldtelecom, a avut loc Şcoala Tinerilor Aleşi Locali în care au participat reprezentanţi din 18 raioane ale Republicii Moldova şi Municipiul Chişinău.

Experienţa laburistă a fost benefică pentru Tinerii Democraţi, trainerii avînd în spatele lor mai multe campanii parlamentare şi locale, atît Lianne Raap şi Thijs t’Hart au punctat elementele de strategie şi comportament electoral.

În cadrul training-ului tinerii au făcut: strategii de campanie, mesaje centale, tactici, comunicare, relaţii media ş.a. Un loc aparte în cadrul seminarului a avut reţelele sociale în special facebook-ul ca forme de comunicare şi evaluare. Tinerii ş-au construit propriile campanii şi propriile strategii care le vor implimenta în localitatea din care provin.

Seara tinerii au avut discuţii cu liderii de partid şi de tineret în care au abordat strategii de campanie şi mesaje şi tipuri de comportament. Important rămîne şi reprezentarea organizaţiei de tineret pe listele de consilieri locali sau raionali.

Noi, tinerii democraţi vrem o societate pentru tineri, una în care tinerii îşi asumă propria cotă de responsabilitate alături de seniori în munca electorală şi responsabilitatea publică. TD PDM realizează mai multe proiecte de instruire politcă pentru membrii de partid care să corespundă cerinţelor cetăţenilor şi valorilor europene.

Sursa: www.td.md

Conferinţa de reconstiture a Organizaţiei de Tineret a PD sector Rîşcani Ziua umorului în Orhei