Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia deputatului PDM, Andrian CANDU

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 iunie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Constat cu regret, că un funcţionar public, chiar dacă este sub tutela Prim-ministrului, îşi permite sa atace dreptul unui cetăţeni de a-şi exprima public poziţia şi de adresa întrebări de interes public. Îmi exprim dezamăgirea faţă de capacitatea redusă de înţelegere demonstrată de purtătorul cuvânt al Guvernului, Igor Volniţchi, precum şi faţă de impertinenţa cu care a distorsionat unele extrase din declaraţiile unui deputat în Parlament.

Îi atrag atenţia că este responsabil pentru ceea ce declară public, iar eu, în calitate de parlamentar am drepturi definite prin statut, inclusiv, de a pune întrebări despre vizitele private ale Prim-ministrului. De asemenea, despre cheltuirea banilor publici şi m-am referit la fondul de rezervă al Guvernului din care sume mari s-au alocat sub titlul “secret” — acesta este contextul întrebărilor, pe care domnul Volniţchi este obligat să-l expună complet şi corect.

Recomand purtătorului de cuvânt al Guvernului să se menţină în limitele statutului de serviciu şi să-şi facă mai bine meseria, pentru că este plătit din bani publici nu pentru a lustrui imaginea cuiva şi a deservi un partid sau altul în cadrul competiţiei politice dintre ele, ci pentru a reprezenta o instituţie de stat cu respect faţă de celelalte. Şi îi sugerez să reia cu atenţie emisiunea, care l-a inspirat, ca să o înţeleagă mai bine.

Accentuez că eu vorbesc în nume propriu, ca deputat al Parlamentului şi voi apăra acest statut, dacă cineva încearcă să-l denigreze, iar să poarte vorbele cuiva este anume meseria dlui Volniţchi, pe care doar urmează să o exercite onorabil, cu decenţa si profesionalism.

Sursa: www.pdm.md

Reuniunea naţională a PDM Marian LUPU a comentat într-un briefing la reşedinţa de stat atacul de astăzi al Fracţiunii PLDM împotriva colegilor din AIE