Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM condamnă încercările de a discredita procesul de aderare la PDM a consilierilor locali, în special în raionul Nisporeni

|versiune pentru tipar||
PDM / 8 iulie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova condamnă speculaţiile pe marginea aderării unor noi consilieri municipali, în special din raionul Nisporeni, la Partidul Democrat. Considerăm că aceste speculaţii au menirea să-i împiedice şi să-i discurajeze pe consilierii şi primarii locali care au decis să adere la Partidul Democrat din Moldova.

În special, dorim să atenţionăm reprezentanţii mass-media referitor la distorsionarea de către membrii PLDM a informaţiei venite din raionul Nisporeni. PDM nu a făcut nici o coaliţie sau înţelegere cu PCRM. Mai mult decât atât, doi membri PCRM şi unul al formaţiunii “Alianţa Verde” au aderat la Partidul Democrat. Astfel, fracţiunea PDM deţine o majoritate absolută de 17 mandate şi poate alege de sine stătător toate structurile la nivel de raion din Nisporeni.

Distorsionarea intenţionată a informaţiilor şi multiplicarea lor pare a fi o încercare neîndenatică de a tergiversa sau împiedica semnarea unui accord de creare a alianţelor la nivel local, asupra căruia insistă de mai mult timp PDM.

Sursa: www.pdm.md

Mai mulţi consilierii de la Călăraşi au aderat la Partidul Democrat PD a exclus din rîndurile partidului doi dintre consilierii care au votat pentru candidatura PCRM la funcţia de Preşedinte al Consiliului Raional din Anenii Noi