Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Ziua Internaţională a Studentului printr-un campionat la mini-fotbal

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 noiembrie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de tineret a sectorului Botanica a sărbătorit Ziua Internaţională a Studentului printr-un campionat la mini-fotbal

Joi, 17 noiembrie, în incinta Colegiului republican de muzică “Ştefan Neaga”, str. Hristo Botev, 4, organizaţia de tineret a PDM din sectorul Botanica a fost gazda unui campionat la mini-fotbal. La eveniment au participat 5 echipe de fotbalişti din toate organizaţiile de sector a municipiului Chişinău. La fel, fiecare echipă a venit şi cu suporteri şi care s-au adunat în număr de aproximativ 140 de peroane.

Totodată, la eveniment au participat şi secretarul general al PDM, dl Vitalie Vrabie, secretarul executiv al PDM Chişinău, dl Iurie Cazacu, preşedintele PDM Botanica, Vladlen Grivenco şi alţii.

Campionatul a început la orele 16:00 şi a durat pînă la 20:30. Pe parcursul campionatului tinerii nu doar au etalat bune calităţi sportive ci şi, indirect, au reiterat importanta lor în promovarea atât a sportului cât şi a democraţiei, reconfirmând că prezenţa şi colaborarea lor reprezintă un câştig al comunităţii studenţeşti, dar şi un câştig al societăţii.

Rezultatele meciurilor au clasificat echipele după cum urmează: premiul I — Organizaţia de sector Ciocana, premiul II — Organizaţia de sector Botanica, premiul III — Organizaţia de sector Centru, premiul IV — Organizaţia de sector Rîşcani, premiul V — Organizaţia de sector Buiucani.

Primele trei echipe au primit premii în formă de cupe, iar celorlalte le-au fost acordate diplome de participare la campionat.

Cu privire la evenimentul organizat, preşedintele Organizaţiei municipale de tineret, Igor Usturoi, a salutat organizarea unui astfel de campionat şi a menţionat că este o acţiune mai neobişnuită organizată exact de Ziua Internaţională a Studentului. Totodată acesta a specificat că tinerii au nevoie de sport pentru că sportul înseamnă mişcare, iar mişcarea înseamnă viaţă.

La sfîrşitul evenimentului, preşedintele tineretului democrat, Zubcu Victor împreună cu Igor Usturoi au felicitat echipele pentru participare şi le-au oferit premiile şi diplomele cîştigate. Echipele au făcut fotografii şi şi-au manifestat dorinţa de a mai participa la astfel de campionate de fotbal.

Organizaţia de tineret din sectorul Rîşcani a fost alături de tineri de ziua lor

Noi, organizaţia de tineret a PDM din sectorul Rîşcani, ne-am propus ca de Zilele Tineretului care sunt marcate la mijlocul lunii noiembrie, dar şi cu ocazia Zilei Internationale a Studentului din 17 noiembrie să ne implicăm şi să nu avem o săptămînă ca oricare alta!

Aşadar, noi am venit aproape de tineri şi le-am propus: Să fie activi! Să fie optimişti! Să fie creativi! Să se seteze la maxim!

În acest sens am organizat mai multe evenimente în sectorul nostru:

Vineri, 18 noiembrie 2011, am continuat şirul evenimentelor dedicate Zilelor Tineretului prin împărţirea de felicitări pentru TINEri. Totodată am amplasat panoul Tineretului Democrat “Următorul eşti TU” în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova şi am chemat tinerii pentru a face cîte o fotografie alături de imaginile liderilor PDM. Seara s-a încheiat cu un flash mob prin lansarea de lampioane zburătoare. Evenimentul s-a organizat pe terenul sportiv al Universităţii Tehnice de pe strada Studenţilor, unde au participat 45 de tineri şi care au ramas placut impresionati!

TD Buiucani a sărbătorit Ziua Internaţională a Studentului

Conceptul lansarii lampioanelor provine de aproape doua mii de ani din China. La început, lampioanele erau folosite ca o modalitate militară de semnalizare pentru că puteau fi văzute de la foarte mare distanţă. Cu timpul ele au devenit o modalitate de a sărbători, fiind folosite în cadrul festivalurilor sau ceremoniilor din Extremul Orient.

Lampioanele pot zbura mai mulţi kilometri, astfel încât pote face un eveniment memorabil si spectaculos, rezultatul fiind un spectacol magic pentru fiecare.

Miercuri, 16 noiembrie 2011, organizaţia de tineret a PDM din sectorul Buiucani a organizat o acţiune dedicată Zilei Internaţionale a Studentului. Evenimentul a început la orele 13:00 prin amplasarea panoului “Următorul eşti TU” la intrarea principală a Universităţii Pedagogice de Stat “Ion Creangă”. Panoul a avut un “cap-lipsă” în mijloc, iar doritorii s-au pozat în acel loc de rând cu liderii PD.

După sesiunea de fotografie, tinerii democraţi de la Buiucani au organizat un flash mob cu lampioane care au fost lansate în aer în cinstea şi memoria tinerilor căzuţi în toamna anului 1989 în Cehia şi Slovacia, în lupta de rezistenţă pentru libertate, democraţie şi independenţă. La eveniment au participat aproximativ 50 de tineri.

Cei prezenţi au apreciat cu mult entuziasm acţiunea dedicată tinerilor şi s-au arătat interesaţi în organizarea şi a altor evenimente de acest gen.

Sursa: www.td.md

Campionatul de minifotbal “Ungheni — capitala tineretului democrat” LTD: Calea spre succes