Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

LTD: Ne implicăm, obţinem şi progresăm!

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 noiembrie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Nu pot să fac prezentarea! Am emoţii, mai bine data viitoare… Am uitat ce vroiam să spun! Mai bine tac… îmi pare rău nu sunt pregătită… Prea multă lume în sală, nu voi fi în stare să spun nimic. Vă sunt cunoscute aceste situaţii? Vă amintiţi cînd ultima oară aţi ieşit în faţa unui public fără a nu avea emoţii, fără a vă simţi stresat şi lipsit de încredere. Probabil că fiecare din noi a trecut prin asemenea momente.

Ne confruntăm mereu cu frica de a face o prezentare în public, din această cauză Liga Tinerelor Democrate a organizat un seminar de pregătire a domnişoarelor în comunicare publică, o nouă etapă în cursul de training-uri “Cale aspre succes”, menţionat în articolul pecedent. În seara zilei de luni, 28 noiembrie participantele aştepatau cu nerăbdare începutul orei de comunicare. Andrain Buligari, tînăr promiţător în cadrul organizaţiei de tineret a pregătit un seminar special pentru frumoasele domniţe. În prima parte a seminarului a fost prezentată partea teoretică, ca în a doua jumătate să purcedem la partea practică.

“Puterea de afirmare a individului, inclusiv prin ceea ce spune este esenţială pentru a reuşi. Dar nu fiecare din noi se poate exprima în faţa unui grup de oameni. Arta de a vorbi în public necesită mult exerciţiu. Vorbele Dvs trebuie să devină un avantaj , atunci cînd ne expunem sau ne prezentăm în faţa unui public” — a menţionat Andrain Buligari. Este necesar vă vor ajuta atunci cînd întîlniţi diverse pesoane să vă adresaţi în mod eficient acestora. În cadrul seminarului au fost prezentate metode, tehnici practice pentru a stăpîni, a convinge un public. Este necesar de a simţi ceea ce spui, de a simţi publicul exercitiul este cheia succesului, citiţi cît mai multă literartură, inclusiv poezie, structura discursului trebuie să urmărească o structură logică, vorbitorul trebuie să se adreseze cît mai direct, acestea au fost doar cîteva din sfaturile pentru un discurs de succes.

“Am fost impresinată de energia trainerului. Cel mai important ce am învăţat pentru mine ar fi: nevoia de perseverenţă, nu renunţaţi, în timp apar progresele, gîndiţi-vă la reuşită şi cel mai important aveţi încredere în voi. Aceste lucruri le-aş dori tuturor tinerelor”, şi-a exprimat opinia o domnişoară particpantă la un exerciţiu practic din cadrul orei.

Captivate de modul de predare: interactiv şi demonstrativ, participantele dornice de a deveni viitori lideri de opinie au solicitat încă o oră de comunicare, pentru a deveni mai pregătite în domeniul respectiv, joi, 01 decembrie tinerele vor participa la o a doua etapă a seminarului de comunicare publică.

Noi chemăm tinerele din Moldova să se alăture echipei noastre democrate pentru a-şi pune în valoare propiile idei şi opinii, doar împreună vom obţine şi vom progresa.

Sursa: www.td.md

Turneul “Cupa Tineretului Democrat” la Cahul Fracţiunea parlamentară PDM a depus în Comisia economie, buget şi finanţe amendamentele, propuse de PDM, la politica bugetar-fiscală pentru anul 2012