Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

TD PDM: Mai puternici, mai instruiţi

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 ianuarie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Tineretul Democrat, Organizaţia de Tineret a Partidul Democrat din Moldova, a desfăşurat pe data de 22 ianuarie 2012, training-ul regional de instruire politică în oraşul Ocniţa. În cadrul training-ului au participat reprezentanţii birourilor raionale ai organizaţiilor TD PDM Ocniţa, Briceni şi Edineţ.

Training-ul s-a desfăşurat în trei compartimente: “team building” a fost prima parte a activităţii. Tinerii au fost instruiţi în formare de echipe, comunicare internă, management organizaţional şi scriere de proiecte. Responsabilă de instruire a fost Margarita Ursu, preşedintele Ligii Tinerelor Democrate.

Componenta doi a pregătirii politice a fost partea doctrinară. În cadrul acestui bloc de instruire tinerii au delimitat doctrinele, şi-au fortificat cunoştinţele în domeniul social-democraţiei şi a partidelor politice, avându-l ca trainer pe Victor Zubcu, preşedintele Tineretului Democrat.

În a treia parte a seminarului, Andrian Buligari a instruit tinerii în domeniul comunicării politice, liderismului şi comunicării on-line. Tinerii democraţi au profitat din plin de recomandările seminarului, testând în simulările practice.

Tinerii au apreciat necesitatea pregătirii lor politice pentru activitatea în cadrul Partidului Democrat din Moldova. Echipele de tineret au fost conduşi de liderii raionali TD PDM, Cristina Raţă, preşedinte TD-Briceni, consilier orăşenesc, Andrei Armaşu, preşedinte TD-Edineţ, consilier raional şi Igor Voleac, preşedinte TD-Ocniţa, gazda acestui eveniment.

Tineretul Democrat îşi propune construcţia unei generaţii de politicieni tineri care să răspundă provocărilor politice actuale şi care să fie pregătiţi în a munci cu seniorii democraţi în serviciul public, atât la nivel local, central cât şi în activitatea de partid, urmând dezideratele social-democraţiei europene.

Sursa: www.td.md

Tinerii democraţi din raionul Ungheni îşi consolidează rândurile Primarii democraţi optează pentru o descentralizare reală în domeniul APL