Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Dacă DRAGOSTE nu e, nimic nu e!

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 februarie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia municipală de tineret a PDM din mun. Chişinău a sărbătorit în mod tradiţional ziua Sfântului Valentin. În organizarea evenimentului ne-am condus după principiul “Nu poate fi nimic mai frumos şi mai fermecător în lume decât dragostea dintre oameni”. De felicitări, baloane şi de multă consideraţiune din partea tinerilor democraţi s-au bucurat studenţii şi elevii de la Universitatea de Stat, Academia de Studii Economie, Universitatea Tehnică din Moldova, Colegiul de Transport, Colegiul de Informatică, Colegiul de Muzică, precum şi trecătorii de pe bd. Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitală.

La rândul lor, tinerii democraţi au primit şi ei felicitări din partea studenţilor. Evenimentul a fost unul deosebit, drept urmare, redăm câteva impresii şi păreri din partea colegilor organizaţiilor de sector.

BOTANICA

Atât pentru persoanele care şi-au găsit dragostea, cât şi pentru cele care încă nu şi-au întâlnit jumătatea, organizaţia de tineret a PDM Botanica a organizat o manifestaţie, încercând să acorde atenţie şi să facă ziua mai plăcută tuturor. Pentru ca tinerii să se simtă mai fericiţi în această zi frumoasă şi pentru a le demonstra că nouă ne pasă de ei, echipa de tineret de la Botanica s-a repartizat în 4 grupuri pe 4 instituţii de învăţământ : Universitatea Tehnica din Moldova, Colegiul de Transport, Colegiul de Informatică şi Colegiul de Muzică. Am felicitat toate domnişoarele cu ocazia acestei zile frumoase, dăruindu-le felicitări şi baloane. Totodată, ştiind bine că în aceasta zi majoritatea perechilor petrec în cafenele, noi, tinerii democraţi am organizat în localul unei cafenele un concurs “Dedicaţii de dragoste”, unde participanţii care au adresat cele mai frumoase mesaje de dragoste au fost premiaţi cu baloane şi felicitări.

BUIUCANI

De Ziua Îndrăgostiţilor, atunci când cel mai frumos sentiment care există pe pământ — dragostea domină în inimile tuturor, atât celor mici, cât şi celor mari, tinerii de la organizaţia de tineret a PDM sec. Buiucani au desfăşurat o activitate de felicitare a studenţilor şi nu doar a acestora, cu prilejul sărbătorii de 14 februarie, înfrumuseţându-le, astfel, ziua cu baloane, felicitări şi cuvinte calde, mai mult decât necesare într-o zi de iarnă rece. De o astfel de atenţie s-au bucurat zeci de tineri de la căminele studenţeşti ale universităţii pedagogice I.Creangă, cuplurile de tineri îndrăgostiţi care se plimbau pe străzile sectorului Buiucani dar şi simpli trecători care au tot dreptul, ca şi restul de altfel, de a iubi şi de a se simţi iubiţi. Prin acţiunea dată, tinerii democraţi au încercat să demonstreze că nu este necesar de un anumit prilej, o anumită sărbătoare sau prea multe cadouri pentru a demonstra cuiva că iţi pasă de cineva şi că ai sentimente sincere faţă de persoana dată. Cei care au primit căldura felicitărilor din partea organizaţiei de tineret s-au arătat încântaţi de aceste mici dar plăcute gesturi, captând prin poze aceste momente. Acţiunea dată a adus zâmbete pe feţele posomorâte ale tinerilor, dar şi puţină căldură în inimile. Tinerii democraţi au rămas mulţumiţi de contribuţia lor personală la fericirea cetăţenilor şi se simt necesari şi utili societăţii, fiind motivaţi, astfel, de a organiza şi alte acţiuni cu prilejul altor evenimente şi sărbători.

CIOCANA

La data de 14 februarie 2012, membrii TD Ciocana au felicitat locuitorii sectorului cu prilejul zilei îndrăgostiţilor. Evenimentul s-a desfăşurat pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, unde un grup de tineri, membri ai PDM, au împărţit trecătorilor flori, baloane şi felicitări însoţite de urări de bine. Chiar dacă termometrele arătau sub zero grade C, participanţii, timp de o oră, însoţiţi de fulgii de zăpadă, au felicitat un număr neestimat de locuitori. În general, acţiunea a avut un impact pozitiv asupra tuturor participanţilor, îndrăgostiţii arătându-şi mulţumirea faţă de acest gest, spunând că e plăcut să primeşti ceva fără să ţi se ceară neapărat ceva în schimb. Tinerii democraţi, care au participat la organizarea evenimentului, au rămas plăcut surprinşi de reacţiile pozitive ale trecătorilor.

RÎŞCANI

Ziua de 14 februarie, de dimineaţă, ne-a predispus pe toi la o dispoziţie bună, datorită zăpezii care a căzut încă din noapte! Fiind şi ziua îndrăgostiţilor lumea era într-o atmosferă de sărbătoare. Noi, organizaţia de tineret a PDM din sectorul Rîşcani, am adus bucurie pe feţele tinerilor încă din orele dimineţii, când am început să felicităm tinerii din universităţi. Echipele noastre de tineret au împărţit felicitări în campusul Universităţii Tehnice de pe strada Studenţilor precum şi în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova. Programul nostru a continuat şi seara, la orele 18:00, când au fost invitaţi mai mulţi tineri şi cupluri într-un parc din sectorul Rîşcani. Acolo, am lansat felinare zburătoare în formă de inimă roşie. Parcul, în orele serii, era traversat de multă lume, iar tinerii democraţi, concomitent cu lansarea felinarelor, au împărţit felicitări şi baloane perechilor tinere, copiilor, precum şi altor trecători. Acţiunea a decurs cu succes şi foarte interesant până pe la orele 20:00. La eveniment a participat şi preşedintele organizaţiei municipale de tineret PDM Chişinău, dl Igor Usturoi, care a salutat iniţiativa colegilor de a aduce sărbătoare, bucurie şi satisfacţie în inimile tinerilor.

CENTRU

Puţini dintre cetăţenii Republicii Moldova cunosc de unde se trage sărbătoarea “Ziua Sf. Valentin” şi când a apărut ea la noi în ţară. Dar tot ce este frumos repede se dă la suflet! Aşa s-a întâmplat şi cu această sărbătoare. Deja a devenit tradiţie ca, în ziua de 14 februarie, toţi îndrăgostiţii să facă declaraţii de dragoste, surprize originale şi, neapărat, cadouri pentru cei dragi.

Tineretul Democrat din sec. Centru mun. Chişinău tot nu a rămas separat de spiritul de sărbătoare, care a dominat în această zi şi a decis să vină cu o surpriză pentru toţi îndrăgostiţii şi cei care încă sunt în căutarea dragostei. Trei echipe de tineri activişti au vizitat campusurile studenţeşti ale USM de pe str. Pan Halippa şi Gh. Casu, dar şi campusul studenţesc al Colegiului de Medicină de pe str. Testemiţanu. Toate perechile au primit de la Tinerii Democraţi câte un balon cu sigla partidului, iar ceilalţi au primit câte o felicitare, pe care puteau s-o semneze şi s-o dăruiască persoanelor dragi. Şi surpriza a reuşit! Toţi tinerii au apreciat iniţiativa frumoasă a Organizaţiei de Tineret PDM şi au transmis mai departe sentimentul de bucurie şi sărbătoare.

Organizaţia municipală de tineret PDM Chişinău
Sursa: www.pdm.md

Organizaţia Raională din Anenii Nou a Persoanelor în Etate are un nou lider Seminar de instruire a preşedinţilor organizaţiilor primare ale persoanelor în etate din raionul Criuleni