Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Conferinţa raională a ORP PDM Străşeni

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 martie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Pe 11 martie 2012, la Străşeni a fost convocată Conferinţa raională a Organizaţiei Raionale Străşeni a PDM, la care au participat 177 de delegaţi din 27 de organizaţii primare, şefii serviciilor desconcentrate şi alţi invitaţi. Au fost prezenţi Secretarul General al PDM, Vitalie Vrabie, dna Valentina Stratan — deputat în Parlament, coordonator politic, Veaceslav Bîstriţchii — coordonator din partea Secretariatului general al PDM.

Despre activitatea Organizaţiei raionale Străşeni PDM a vorbit în raportul de dare de seamă Constantin Marola, preşedintele ORP PDM Străşeni. De asemenea, a fost prezentată o analiză detaliată privitor la activitatea Consiliului raional, Biroului executiv, organizaţiilor raionale de femei, de tineret, a persoanelor în etate şi a organizaţiilor primare. A fost efectuată şi o retrospectivă a activităţii ORP în perioadele preelectorale şi electorale şi a rezultatelor obţinute. Accentul a fost pus pe alegerile locale generale din iunie 2011, fiind analizaţi indicii pe fiecare localitate.

Participanţii la conferinţă au constatat că rezultatele obţinute nu sunt satisfăcătoare, iar potenţialul ORP PDM Străşeni nu a fost valorificat pe deplin, fiind necesară o mai mare mobilizare.

Delegaţii la Conferinţă au votat noua componenţă a Consiliului raional a Organizaţiei Raionale Străşeni PDM, constituit din 51 de membri şi a Biroului Executiv — din 17 membri.

Totodată, Constantin Marola a fost reales în funcţia de preşedinte al ORP PDM Străşeni. La propunerea preşedintelui organizaţiei, Nicolae Robu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte, iar Valerii Croitor şi Mihai Popa — în funcţia de vicepreşedinţi.

Au fost confirmaţi şi preşedinţii organizaţiilor interne ale ORP PDM Străşeni: Organizaţia de Femei — Rita Diacenco, Organizaţia Tineretului Democrat — Dănilă Sergiu, Organizaţia Persoanelor în Etate — Maria Andrienco.

De asemenea, au fost aprobate sarcinile prioritare ale Organizaţiei Raionale Străşeni a PDM pentru anul 2012.

Sursa: www.pdm.md

Decizie finală: Preşedintele raionului Căuşeni a fost ales legal! Astăzi, la Comrat a fost constituită Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Moldova