Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 martie 2012 | 
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat califică gestul demonstrativ al celor câţiva foşti colegi din raionul Sîngerei drept un comportament incorect faţă de formaţiune şi faţă de alegătorii noşti.

Se creează impresia că cineva a regizat o tentativă de a ataca PDM anume acum cînd partidul a intrat într-un proces activ de extindere şi consolidare a organizaţiilor sale teritoriale.

Opinia publică a fost informată despre forumurile recente din raioanele Străşeni şi Călăraşi, în cadrul cărora la Partidul Democrat au aderat aproximativ 1200 de noi membri. Asemenea acţiuni au avut loc şi în alte raioane, iar în următoarele luni vor continua în toată ţara. La PDM vin oamenii serioşi, cu viziuni de centru stânga, şi care înţeleg formaţiunii îi revine un rol important în politica moldovenească.

În ce priveşte cazul de la Sîngerei, el ţine de fenomenul regretabil al traseismului politic. Protagoniştii lui, cum au venit în PDM în 2008, aşa au şi plecat, acum mai mult de o lună, nemulţumiţi că nu au primit de la partid funcţiile cerute. Este o dovadă că sunt incapabili să facă faţă concurenţei interne din cadrul formaţiunii, care este un fenomen sănătos şi necesar. Ei înşişi au recunoscut că au perindat pe la mai multe partide, până când cineva le-a oferit un refugiu politic.

În ceea ce ţine de poziţia Partidului Democrat, reiterăm că avem nevoie nu de cadre care aspiră doar funcţii pentru propriul interes, ci de oameni competitivi, care doresc, prin activitatea lor politică, să servească cetăţenii Moldovei. Numai cu astfel de membri de partid vom reuşi să atingem obiectivele ambiţioase, pe care le trasează pentru perspectivă Partidul Democrat.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Democratul Ştefan Paniş a fost ales preşedinte al raionului Floreşti Fracţiunea Partidului Democrat din Moldova a înaintat, în Parlament, o iniţiativă legislativă care vizează susţinerea agricultorilor