Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Parlamentul a aprobat, astăzi, în două lecturi, proiectul de lege privind modificarea şi completarea art.84 din Codul Fiscal, înaintat de fracţiunea Partidului Democrat

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 martie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Parlamentul a aprobat, astăzi, în două lecturi, proiectul de lege privind modificarea şi completarea art.84 din Codul Fiscal, înaintat de fracţiunea Partidului Democrat. Iniţiativa legislativă vizează susţinerea agricultorilor prin amânarea primului termen limită de achitare a impozitului de venit de către agricultori, de la 31 martie al anului în curs până pe 30 septembrie.

Autorul proiectului, deputatul democrat Oleg Sîrbu a menţionat că prevederea art. 84 din titlul II al Codului Fiscal, care obligă agricultorii sa achite o pătrime din impozitul pe venit al anului în curs, în avans, până pe 31 martie, le creează mari dificultăţi în activitate. “La începutul anului şi înainte de începerea lucrărilor agricole de primăvară, agricultorii sunt limitaţi în capacitatea de a achita impozitele. Mai mult, deseori, primăvara ei sunt nevoiţi să suporte cheltuieli suplimentare cauzate de condiţiile climaterice nefavorabile, dar şi este dificil de prognozat veniturile viitoare”, a explicat Oleg Sîrbu.

“Agricultura este o ramură specifică şi sensibilă. Această modificare va aduce beneficii atât agricultorilor, cât şi bugetului în general. Noi mulţumim colegilor pentru susţinerea proiectului de lege respectiv”, a menţionat deputatul din fracţiunea PDM, Andrian Candu.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Fracţiunea Partidului Democrat din Moldova a înaintat, în Parlament, o iniţiativă legislativă care vizează susţinerea agricultorilor Iniţiativă legislativă a deputatului PDM: Contoarele de apă să fie instalate doar din contul furnizorilor