Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Iniţiativă legislativă a deputatului PDM: Contoarele de apă să fie instalate doar din contul furnizorilor

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 martie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Parlamentul vrea să oblige furnizorii de apă potabilă să restituie consumatorilor cheltuielile investite în dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, precum şi să instaleze, din cont propriu, contoarele de evidenţă a consumului de apă. Un proiect de lege, în acest sens, a fost înaintat de către deputatul Partidului Democrat, Iurie Bolboceanu, fiind aprobat în prima lectură.

“În ultima perioadă, sînt discuţii contradictorii pe marginea subiectului obligării consumatorilor să instaleze echipamentele de măsurare din cont propriu. La moment, constatăm că actele normative care reglementează relaţiile între furnizor şi consumator conţin articole ce pot fi interpretate eronat. Noi propunem ca procurarea, instalarea, repararea, înlocuirea şi verificarea metrologică a echipamentelor de măsurare a consumului de apă potabilă să fie efectuat din contul furnizorului de apă potabilă”, a explicat Bolboceanu.

Proiectul urmează a fi aprobat în lectura a doua.

Sursa: www.pdm.md

Parlamentul a aprobat, astăzi, în două lecturi, proiectul de lege privind modificarea şi completarea art.84 din Codul Fiscal, înaintat de fracţiunea Partidului Democrat Parlamentul a aprobat, astăzi, în două lecturi, un proiect de lege privind modificarea unor acte legislative, care constă în schimbarea modalităţii de plată de către agenţi economici a impozitului pe venit