Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Parlamentul a aprobat, astăzi, în două lecturi, un proiect de lege privind modificarea unor acte legislative, care constă în schimbarea modalităţii de plată de către agenţi economici a impozitului pe venit

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 martie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Parlamentul a aprobat, astăzi, în două lecturi, un proiect de lege privind modificarea unor acte legislative, care constă în schimbarea modalităţii de plată de către agenţi economici a impozitului pe venit.

Potrivit autorului proiectului de lege, deputatului din fracţiunea PDM, Valeriu Guma, în conformitate cu politica bugetar-fiscală aprobată anterior, din anul 2012, a fost reintrodus impozitul pe venit în mărime de 12%, pe care agenţii economici urmează să-l achite trimestrial, reieşind din prognoza proprie a venitului pe anul în derulare. Totodată, conform prevederilor legislaţiei actuale, în cazul în care prognoza se va dovedi greşită cu peste 20%, contribuabilii urmează să fie sancţionaţi.

Valeriu Guma a subliniat că, majoritatea agenţilor economici, îndeosebi cei care practică activităţi sezoniere, nu sînt în stare să evalueze impozitul pe venit trimestrial şi să achite impozitele pe venit astfel încît acestea să constituie o pătrime din suma impozitului pentru anul respectiv.

“Agenţii economici nu pot aplica această prevedere, deoarece nu cunosc care va fi rezultatul financiar pe întreg anul. Acest proiect vine să îmbunătăţească legislaţia fiscală”, a declarat Valeriu Guma.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Iniţiativă legislativă a deputatului PDM: Contoarele de apă să fie instalate doar din contul furnizorilor Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova