Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia Partidului Democrat din Moldova în legătură cu adoptarea Legii cu privire la asigurarea egalităţii

|versiune pentru tipar||
PDM / 25 mai 2012
Partidul Democrat din Moldova

PDM a decis să susţină actuala redacţie a Legii cu privire la asigurarea egalităţii, propusă de Guvernul Republicii Moldova, ca urmare a faptului că ea a fost îmbunătăţită faţă de forma iniţială, că nu aduce atingere valorilor familiei, contribuie la procesul de integrare europeană şi reprezintă consensul la care au ajuns partidele din cadrul AIE.

PDM îşi exprimă cu toată fermitatea angajamentul, în faţa cetăţenilor Republicii Moldova, că niciodată nu va accepta o lege, sau alte iniţiative, prin care să fie subminate bazele familiei, valorile tradiţionale şi religioase ale societăţii moldoveneşti. Noi susţinem iniţiativele care combat discriminările de orice fel, dar nu vom susţine niciodată acele prevederi care contravin interesului cetăţenilor Republicii Moldova.

Constatăm cu regret că Legea cu privire la asigurarea egalităţii a căpătat o amploare publică exagerată din cauza faptului că nu a existat o comunicare suficient de activă şi deschisă cu cetăţenii pe marginea acestui document, ceea ce a dus la apariţia unor confuzii majore şi a unor tensiuni în societate.

Reiterăm, şi cu această ocazie, că în cadrul guvernării, principalul nostru scop politic este să contribuim la obţinerea unui nivel de trai cât mai ridicat pentru cetăţenii ţării. Legi precum cea privind asigurarea egalităţii au importanţa lor, însă pentru PDM “prioritatea zero” o constituie legile şi reglementările ce dau efecte concrete şi imediate în combaterea sărăciei, principala problemă a ţării. Nu trebuie să uităm că tocmai sărăcia este cea care duce de multe ori la discriminări majore pentru cetăţenii noştri şi ne-am bucura ca subiecte precum combaterea sărăciei să beneficieze măcar de aceeaşi atenţie cum a beneficiat Legea cu privire la asigurarea egalităţii.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Pensiile de până la 1.500 de lei vor creşte mai repede decât pensiile de lux Candidatul PDM din Trifăneşti a câştigat alegerile repetate