Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Steaua Chişinăului — Steaua Moldovei: marele premii pentru performanţă au fost oferite de Vlad Plahotniuc

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 iunie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, a înmânat marele premii pentru câştigătorii Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Steaua Chişinăului — Steaua Moldovei — 2012”.

Câştigătorii, Evelina Negru, 9 ani, la categoria “Copii” şi Evelina Vârlan, 19 ani, la categoria “Tineri” au primit câte 16.000 lei şi Trofeul Festivalului, care le atestă succesul, în cadrul competiţiei.

“Am acceptat cu bucurie ca Fundaţia pe care o patronez să sprijine organizarea acestui Festival. Mai mult, este una dintre acţiunile la care particip personal — şi o fac cu multă plăcere, pentru că sprijinirea talentelor şi a performanţei este una dintre preocupările mele. Azi am văzut copii foarte talentaţi, care sunt sigur că vor ajunge foarte sus dacă vor fi sprijiniţi în continuare”, le-a spus Vlad Plahotniuc participanţilor la Festival.

Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Steaua Chişinăului — Steaua Moldovei-2012” a adunat 40 de tineri şi copii talentaţi din toată ţara, care au concurat la două secţiuni: “Copii” (8–13 ani) şi “Tineri” (14–30 ani). Trofeul pe care l-au obţinut câştigătorii reprezintă simbolul porţilor deschise ale Chişinăului, cu Steaua mântuitoare a Betleemului.

Evelina Negru, câştigătoarea Marelui Premiu la categoria “copii” a menţionat: “Recunosc că am avut emoţii mari în scenă, însă m-au ajutat foarte mult susţinerea mamei şi orele de canto pe care le-am făcut în ultima vreme. Sunt foarte bucuroasă că am câştigat”.

Pe durata concursului, participanţii au interpretat piese, în limba română, din repertoriul diferitor artişti, printre care: Natalia Barbu, Nelly Ciobanu, Mihai Dolgan, Adele, Laura Pausini, Celine Dion etc.

La ediţia din 2011, care a fost, de asemenea, susţinută de Fundaţia Edelweiss, marele premiu la Secţiunea Tineri a fost câştigat de Doina Bordeianu din Cojuşna, Străşeni, iar premiul cel mare la Secţiunea Copii a mers la Bălţi, fiind câştigat de Valeria Engalîceva, cu numele de scenă Lerika.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Ziua Internaţională a Copiilor la Cahul Vlad Plahotniuc a înaintat o nouă iniţiativă legislativă, privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale