Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Conducerea raionului Nisporeni atrage fonduri externe pentru a realiza investiţii majore în comunitatea locală

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 iulie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Conducerea raionului Nisporeni atrage fonduri externe pentru a realiza investiţii majore în comunitatea locală. În cadrul Consiliului raional Nisporeni a fost creată Secţia de integrare europeană şi atragere a investiţiilor, destinată acestui obiectiv. Despre aceasta a anunţat, astăzi, preşedintele raionului Nisporeni, Vasile Bîtca (PDM), în raportul său după primul an de activitate.

Vasile Bîtca a specificat că deja au fost selectate un şir de proiecte de investiţii, care au fost înaintate prin diferite programe de finanţare. Printre acestea, el a menţionat:

Totodată, preşedintele democrat al raionului a menţionat că, în 2011, pentru investiţii capitale din bugetul de stat au fost alocate peste 6 mln. lei, iar din cel raional — peste 12 mln. lei, care au fost utilizate pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale, la reparaţia capitală a gimnaziilor, liceelor, grădiniţelor, caselor de cultură, aprovizionarea cu apă şi canalizare a satelor, reparaţia drumurilor locale din raion.

De asemenea, de la începutul anului 2012, raionul Nisporeni a primit pentru investiţii capitale peste 4 mln. lei de la bugetul de stat, iar din bugetul raional — peste 13 mln. lei.

“Am reuşit ca, în urma licitaţiilor, să încheiem contracte cu antreprenorii firmelor şi, în prezent, sunt demarate lucrările la toate obiectele planificate în Nisporeni, conform graficului pentru anul 2012. Raionul nostru se dezvoltă şi se modernizează”, a declarat Vasile Bîtcă.

Referindu-se la sectorul agricol, preşedintele raionului Nisporeni a menţionat că, în 2011, au fost încheiate cu succes 4 proiecte de reparcelare a terenurilor agricole pe teritoriul primăriilor Boldureşti, Nisporeni, Marinici şi Călimăneşti. Ca urmare:

În privinţa veniturilor populaţiei şi a protecţiei sociale, bilanţul indică faptul că, pe parcursul unui an, au fost create 346 de noi locuri de muncă. În semestrul I al anului curent, 1622 de familii au beneficiat de ajutor social, în sumă de 12 mil. 80 mii lei. Actualmente, în cadrul Serviciului de îngrijire socială la domiciliu din raionul Nisporeni activează 42 de lucrători sociali, care deservesc 346 persoane solitare şi inapte de muncă.

“Consider necesar de conştientizat faptul că, pentru realizarea obiectivelor-cheie pe care ni le propunem în Nisporeni şi pe care le-am promis oamenilor, este obligatorie o atitudine responsabilă, dar şi o conlucrare eficientă între autorităţile publice locale de nivelul unui şi doi”, a conchis democratul Vasile Bîtcă.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Aproximativ 1300 de noi membri ai Organizaţiei PDM Edineţ au primit carnetele de partid de la preşedintele formaţiunii, Marian Lupu CEC a dat aviz pozitiv iniţiativei lui Vlad Plahotniuc privind finanţarea partidelor