Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

CEC a dat aviz pozitiv iniţiativei lui Vlad Plahotniuc privind finanţarea partidelor

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 iulie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat avizul asupra proiectului de lege cu privire la finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, înaintat cu titlu de iniţiativă legislativă de către prim-vicespeakerul, Vlad Plahotniuc.

Într-un comunicat de presă, CEC precizează că “proiectul de lege înaintat spre avizare conţine reglementări ce vizează raporturile juridice privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale şi că CEC apreciind actualitatea acestuia”.

“În avizul aprobat, Comisia s-a expus, inclusiv prin prisma recomandărilor Grupului de State contra Corupţiei (GRECO) adresate Republicii Moldova în urma rundei a III-a de evaluare la capitolul «Transparenţa în finanţarea partidelor politice» (9 la număr), asupra celor mai importante probleme care necesită a fi clarificate/detaliate în vederea asigurării aplicării uniforme a legislaţiei în domeniul abordat. De asemenea, în avizul său, CEC a relevat un şir de momente tehnice în discordanţă cu cadrul legislativ în vigoare ce necesită a fi ajustate”, se spune în comunicat.

Totodată, CEC precizează că, în luna iunie curent, a transmis spre aprobare Guvernului Republicii Moldova proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative, întocmit de către grupul de lucru responsabil de elaborarea propunerilor de modificare a legislaţiei în domeniul finanţării partidelor politice şi campaniilor electorale (grup inter-instituţional constituit printr-o dispoziţie a preşedintelui Comisiei Electorale Centrale din 28 noiembrie 2011).

“Menţionăm că proiectul de lege elaborat de grupul inter-instituţional vizează acelaşi obiect de reglementare ca şi proiectul de lege al deputatului Vlad Plahotniuc, CEC recomandînd prin avizul său comasarea celor două proiecte de lege”, se mai spune în comunicat.

Sursa: www.pdm.md

Conducerea raionului Nisporeni atrage fonduri externe pentru a realiza investiţii majore în comunitatea locală Partidul Democrat din Moldova are 1500 de noi membri la Briceni