Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu a efectuat azi o vizită de lucru în raionul Edineţ

|versiune pentru tipar||
PDM / 6 septembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

“În Moldova, unele reforme bune ca esenţă sunt implementate defectuos din cauza metodelor aplicate. Acum, când pe arena politică s-a creat o stabilitate, este momentul să corectăm cursul reformelor iniţiate, pentru asigurarea obiectivelor programatice”, a declarat preşedintele Partidului Democrat din Moldova, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, în cadrul întâlnirii cu colectivul pedagogic dela Liceul Teoreticcu predare în limba rusă din Edineţ.

Marian Lupu, s-a deplasat astăzi în raionul Edineţ, unde a discutat cu reprezentanţii din diverse domenii de activitate despre problemele existente, dar şi despre implementarea reformelor. Domnia sa a subliniat că, în urma discuţiilor purtate, grupul parlamentar al PDM va elabora şi va înainta o serie de propuneri şi iniţiative legislative, care au ca scop sporirea calităţii reformelor.

Pedagogii au abordat, în cadrul discuţiei cu Marian Lupu, subiectul reorganizării sistemului de învăţământ prin optimizare, subliniind că aceasta reformă trebuie implementată reieşind din realităţile existente şi nu prin decizii nechibzuite, luate de unii funcţionari, care duc la destabilizarea sistemului.

“Este prima vizită din cadrul unui ciclu de întrevederi pe care mi-am propus să le am cu oamenii din teritoriu în perioada ce urmează. Această vizită se încadrează şi în competenţele mele de asigurare a controlului parlamentar privind implementarea legilor şi a reformelor. În rezultatul acestora, vom face concluzii şi vom veni cu iniţiative aşteptate de oameni”, a afirmat liderul PDM, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

La rândul lor, angajaţii din domeniul sănătăţii au vorbit despre gradul înalt de birocraţie în sistemul medical, insuficienţa dotărilor şi a finanţării, imperfecţiunea procesului de planificare bugetară în domeniu, dar şi despre salariile mici etc.

În cadrul întâlnirii cu liderii agricoli locali, accentul a fost pus pe implementarea noului sistem de impozitare. S-a vorbit atât despre perspectiva implementării impozitului unic în agricultură, cât şi de introducerea cotei unice de TVA de 20%. De asemenea, agricultorii au solicitat reevaluarea condiţiilor de subvenţionare, care, potrivit lor, sunt discriminatorii, dar şi insuficiente, în special, în condiţiile dificile create ca urmare a secetei din vara curentă.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc a participat la Forumul Internaţional al Liderilor Vlad Plahotniuc, în vizită la USA Today