Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vlad Plahotniuc, în vizită la USA Today

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 septembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Programul Prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, în Statele Unite ale Americii a continuat ieri cu o vizită la sediul uneia dintre cele mai prestigioase publicaţii americane, USA Today. Ziarul este recunoscut pentru obiectivitatea cu care relatează evenimentele din America şi din toată lumea, are în prezent un tiraj lunar de aproximativ 2 milioane de exemplare, iar pagina electronică a ziarului înregistrează lunar 50 de milioane de accesări, utilizatori unici.

După ce a vizitat redacţia şi i s-a prezentat modalitatea în care este produs ziarul, Vlad Plahotniuc a avut o întrevedere cu reprezentanţii conducerii USA Today, Owen Ullmann, redactor şef, şi John Siniff, editorul paginii principale. Discuţiile s-au axat pe teme legate de comunicarea dintre politicieni şi mass media, independenţa presei, evoluţia mass media din Republica Moldova, schimbările care se produc în ceea ce priveşte presa scrisă, care şi în SUA scade în favoarea presei electronice.

Vlad Plahotniuc le-a vorbit, de asemenea, oficialilor de la USA Today despre situaţia din Moldova, despre oportunităţile pe care le oferă ţara noastră investitorilor străini, despre procesele de reformă care au loc în acest moment, dar şi despre contextul geopolitic în care se află Republica Moldova.

Având în vedere interesul manifestat de conducerea USA Today în legatură cu Republica Moldova, Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, le-a adresat invitaţia de a trimite în ţara noastră o echipă de reporteri care să realizeze un reportaj despre Republica Moldova. Reprezentanţii conducerii USA Today au răspuns pozitiv invitaţiei, mai mult, ei au anunţat că sunt gata să delege un reporter în Republica Moldova, care să relateze periodic evoluţiile din ţara noastră.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu a efectuat azi o vizită de lucru în raionul Edineţ Mai mult de 300 de tineri, membri ai organizaţiilor de tineret a PD din raioanele Ialoveni şi Hânceşti, au participat la Forumul Tinerilor Democraţi