Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, s-a deplasat astăzi în SUA

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 august 2012
Partidul Democrat din Moldova

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, s-a deplasat astăzi în SUA, unde va avea un amplu program şi pe linie de partid. Punctul lui principal îl constituie participareala Convenţia, în cadrul căreia va fi desemnat oficial candidatul Partidului Democrat pentru alegerile următorului Preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Convenţia se va desfăşura în perioada 4–6 septembrie, anul curent, la Charlotte, în statul american Carolina de Nord, acesta fiind bine cunoscut în Republica Moldova datorită relaţiilor directe şi strânse cu ţara noastră. În afară de fruntaşii Partidului Democrat din Statele Unite, la eveniment sunt invitaţi şi reprezentanţii partidelor de orientare social-democrată din toată lumea, precum şi lideri din cadrul celorlalte familii politice.

Cu această ocazie, Vlad Plahotniuc are programate o serie de întrevederi cu personalităţi marcante din rândul democraţilor americani: congressmani, senatori, guvernatori, funcţionari ai administraţiei de la Casa Albă. Prim-vicepreşedintele PDM va participa la o serie de dezbateri interesante din perspectiva schimbului de experienţă politică dintre SUA şi Republica Moldova, organizate pe durata Convenţiei de National Democratic Institute (NDI).

Serviciul de presă al PDM va pune la dispoziţia mass-media relatări despre desfăşurarea vizitei.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu va participa la lucrările celui de-al XXIV-lea Congres al Internaţionalei Socialiste O delegaţie a Partidului Democrat din Moldova participă la lucrările Congresului XXIV al Internaţionalei Socialiste