Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

O delegaţie a Partidului Democrat din Moldova participă la lucrările Congresului XXIV al Internaţionalei Socialiste

|versiune pentru tipar||
PDM / 31 august 2012
Partidul Democrat din Moldova

O delegaţie a Partidului Democrat din Moldova, condusă de liderul formaţiunii, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, participă la lucrările Congresului XXIV al Internaţionalei Socialiste, care şi-a deschis lucrările astăzi, în oraşul sud-african Cape Town. Liderul PDM este însoţit la acest for internaţional de către preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, şi deputatul Oleg Ţulea.

În ziua de debut a lucrărilor Congresului IS, delegaţii forului s-au exprimat pentru o nouă calitate a relaţiilor internaţionale, o nouă cultură a solidarităţii între popoare. La congres sunt prezente delegaţii a peste 140 de partide de orientare social-democrată de pe toate continentele lumii. Cei aproximativ o mie de delegaţi au audiat raportul preşedintelui Internaţionalei Socialiste, George Papandreou, fost prim-ministru al Greciei, care a făcut şi o analiză profundă a situaţiei de criză care afectează economia globală, politicile economice promovate de partidele de orientare socialistă şi a sarcinilor care stau în faţa acestora în contextul economic actual.

Marian Lupu a avut astăzi o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai partidelor prezente la congres. Tematica relaţiilor bilaterale, consolidarea cooperării între partide a fost subiectul principal în discuţiile cu prim-ministrul României şi preşedinte al PSD, Victor Ponta, şi cu preşedintele partidului “Spravedlivaia Rossia”, Sergei Mironov. De asemenea, preşedintele PDM a mai avut întrevederi cu liderul democraţilor şi socialiştilor din Parlamentul European, Hans Svoboda, cu fostul preşedinte al Serbiei, Boris Tadici, cu presedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Staniscev, fost prim-ministru al Bulgariei.

În cadrul acestor întrevederi, Marian Lupu a relevat situaţia actuală din Republica Moldova, eforturile depuse de către PDM şi colegii din Alianţa pentru Integrare Europeană pentru a promova reformele economice şi sociale în ţara noastră şi pentru consolidarea relaţiilor cu Uniunea Europeană.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, s-a deplasat astăzi în SUA Liderul PDM, Marian Lupu, a fost ales în calitate de vice-preşedinte al Internaţionalei Socialiste